Actualitate

CAZUL NASTASE – Cererea de amanare a executarii pedepsei lui Adrian Nastase va fi judecata azi

Tribunalul Bucuresti va judeca joi cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul fostului premier Adrian Nastase. Initial, Tribunalul Bucuresti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe aceasta cerere, insa instanta a admis o solicitare a avocatilor de preschimbare a termenului de judecata.

Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a anuntat, luni, ca a depus o cerere de contestatie in anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”.

Potrivit lui Cazacu, contestatia in anulare este o cale extraordinara ce se formuleaza dupa ce o hotarare ramane definitiva, care poate fi contestata numai in anumite puncte prevazute de legea penala, unul dintre aceste puncte fiind prescriptia raspunderii penale. Consecinta acestei actiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect – daca in cauza, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al raspunderii penale.

Adrian Nastase a fost externat marti seara din Spitalul de Urgenta Floreasca si dus cu o ambulanta la Penitenciarul Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca nu exista niciun impediment pentru ca Politia sa puna in executare mandatul de incarcerare emis pe numele fostului premier.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”.

Sursa: Agerpres