Externe

CAPTURA – Un tiranozaur de 70 de milioane de ani a fost confiscat in SUA (VIDEO)

Foto: tiranozaur (c) Dallasnews.comVezi VIDEO
Un schelet de tiranozaur vandut recent printr-o licitatie la New York a fost confiscat de autoritatile americane care doresc sa il restituie Mongoliei de unde este originar, potrivit unei surse judiciare. Casa Heritage Auctions, care l-a vandut luna trecuta pentru 1 milion de dolari, a confirmat confiscarea, precizand ca ea a avut loc intr-un depozit din cartierul Queens unde scheletul urias de 2,43 m inaltime si 7,31 m lungime era pastrat.

Scheletul reconstruit si aproape complet al acestui Tarbozaur bataar, mare pradator biped ce a trait la sfarsitul Cretacicului in urma cu aproximativ 70 de milioane de ani, vine din desertul Gobi. El a fost expediat in Florida din Marea Britanie in martie 2010 si a fost vandut prin licitatie pe 20 mai la New York.

Procurorul din Manhattan – New York a cerut confiscarea pentru ca scheletul sa fie inapoiat Mongoliei, care a incercat fara succes sa impiedice vanzarea. Judecatorul Kevin Casten a ordonat apoi confiscarea. Din 1924, Mongolia considera fosilele proprietate nationala si exportul lor este interzis.
Sursa: Agerpres