Monden

CANNES 2015 – Franta debuteaza la Cannes cu o poveste de dragoste lipsita de substanta

cinema (c) wall-street.roO poveste de dragoste „simpla”, ca a oricarei alte perechi, este ceea ce propune regizoarea franceza Maiwenn Le Besco cu filmul „Mon roi” – o poveste lipsita de substanta si prea putin originala, in primul dintre cele cinci filme pe care Franta le are in competitia Festivalului de la Cannes de anul acesta, relateaza duminica AFP.

Vincent Cassel si Emmanuelle Bercot sunt protagonistii acestui film corect, care se vizioneaza cu usurinta, dar care aduce putin acestui gen de drama romantica, care a fost primit cu aplauze si cu cateva critici la prima sa proiectie la festival.

„Fiecare cuplu se confrunta cu probleme de infidelitate, bani, cu familia celuilat si trecutul fiecaruia (…) este o poveste veche de cand lumea”, a explicat regizoarea la conferinta de presa.

„Mon roi” prezinta povestea avocatei Tony, cu Giorgio, patronul unui restaurant. Ea se lasa sedusa repede de personalitatea lui vivace, usuralnica si lipsita de griji si ambii devin dependenti unul de altul. O dependenta care se dezvolta la fel la barbati sau la femei. “Nu cred ca doar femeile sunt dependente. Barbatii o gestioneaza in mod diferit, dar si ei sunt diferiti”, a explicat Maiwenn, regizoare si actrita, care in 2011 a primit Premiul Juriului la Cannes cu filmul „Polisse”.

Sursa: Agerpres