Actualitate

CANICULA – Temperaturi ridicate in Maramures, inca de la primele ore ale diminetii

Termometrele au indicat 27 de grade in Baia Mare, la ora 9.00, iar in cursul dupa-amiezii se asteapta ca temperatura sa creasca cu pana la 10 grade Celsius. Reprezentantii Institutiei Prefectului au atras atentia ca Maramuresul se afla in continuare sub incidenta codului galben de canicula si ca disconfortul termic va fi accentuat.

Astazi, 2 iulie, cerul va fi senin in intreg judetul iar vantul va sufla slab. Meteorologii au precizat ca temperaturile vor oscila intre 33 si 35 de grade, dar ca izolat se pot inregistra chiar si 37 de grade.

“Local, in orele dupa amiezii, indicele de confort temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 unitati”, a precizat purtatorul de cuvant al prefecturii, Dan Buca.

Tot el a aratat ca la ora 9.00, in aceasta dimineata, se inregistrau 27 de grade Celsius si la Seini, Somcuta Mare si Tautii Magheraus. La Ulmeni erau 23 de grade, in timp ce la Ocna Sugatag si Sapânta mercurul indica 22 de grade in termometre.

La aceeasi ora erau 21 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Târgu Lapus, 20 la Dragomiresti, Salistea de Sus, Cavnic si Baia Sprie, 19 grade Celsius in Borsa si 18 Varful Iezer.

Indicele de confort termic a indicat valoarea de 75 unitati in municipiul Baia Mare.
Sursa: eMM.ro