Comunicate de presa

CAMPANIE – Baimarenii sunt sfatuiti sa isi pazeasca masinile de hotii din auto

Foto: campanie IPJ Maramures - furturi autoAstazi, 13 iulie, a avut loc, in Baia Mare, o prima actiune stradala pentru prevenirea furturilor de si din auto. Politisti din cadrul Compartimentului de Prevenire a Criminalitatii si Biroul de Ordine Publica Baia Mare au mers langa piata agroalimentara ”Izvoarele” si pe strada Mihai Eminescu, unde au discutat cu soferii si i-au sfatuit sa nu-si lase bunuri la vedere in autoturisme ca sa nu fie victima hotilor.

Din cazurile de pana acum a rezultat ca majoritatea furturilor din auto au loc pe timpul noptii, iar o geanta lasata pe bancheta poate sa constituie un bun motiv pentru spargerea geamului de la portiera sau pentru fortarea incuietorilor.

Conducatorii auto au primit pliante cu mesajele campaniei dar si sfaturi concrete din partea politistilor:
• Atunci cand parasiti autoturismul si actionati inchiderea centralizata, asigurati-va ca portiera s-a inchis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca inchiderea centralizata, chiar daca pare ca telecomanda a activat-o.
• Nu lasati la vedere, in interiorul masinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genti, borsete, aparatura electronica, etc.) chiar daca lipsiți pentru scurt timp.
• In statiile de alimentare cu carburanti, pe timpul achitarii contravalorii combustibilului, actionati sistemul de inchidere a usilor.
• Pe perioada deplasarii cu autoturismul (in special persoanele de sex feminin) actionati sistemul de inchidere al usilor (astfel veti evita sa fiti deposedati la semafor de geanta ce se afla in interiorul masinii, pe scaunul din dreapta conducatorului auto). Cand parasiti autoturismul, geamurile trebuie sa fie intotdeauna inchise complet. 

Foto: campanie IPJ Maramures - furturi auto

Sursa: IPJ Maramures