Actualitate

BRACONAJ – Vanatori maramureseni judecati pentru braconaj de capriori

Magistratii Judecatoriei Baia Mare au pe rol un dosar de braconaj si tainuire, deschis pe numele a trei vanatori, membri ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures, precum si pe cel al unui prieten care i-a ajutat in actiunea lor. In urma cercetarilor, procurorul de caz de la Parchetul Maramures i-a pus sub acuzare pe Arghil Ciurte, Ioan Petru Petrisor si Vasile Timis sub aspectul savarsirii infractiunilor de braconaj cinegetic, transportul vanatului provenit din braconaj si uz de arma letala, fara drept, iar pe Cristian Florin Rus, pentru transportul vanatului provenit din braconaj si tainuire.

Din rechizitoriu a rezultat ca in data de 4 septembrie 2011, Arghil Ciurte, de 47 de ani din satul Prislop, Ioan Petru Petrisor, de 33 de ani din satul Magureni, si Vasile Timis, de 27 de ani din Targu Lapus, au impuscat trei capriori in data de 4 septembrie anul trecut. Partida de vanatoare a avut loc pe un fond al AJVPS din zona Chioar, dar membrii asociatiei nu aveau si autorizatie in acest sens. In aceste conditii, AJVPS Maramures a suferit un prejudiciu de 7.000 euro, prin neplata autorizatiilor individuale care trebuie achitate pentru recoltarea speciei capriori.

Animalele au fost eviscerate si jupuite iar mai apoi incarcate in masina lui Cristian Florian Rus, care le-a dus acasa, primind cota parte pentru munca lui. Politistii au dat rapid de urma lor, cei patru au fost pusi sub acuzare, iar armele de vanatoare le-au fost confiscate.

CITESTE SI:
BRACONAJ CINEGETIC – Caprioare ucise ilegal de trei vanatori membri ai AJVPS Maramures
Sursa: I.O.