Uncategorized

BOMBA – Dispozitiv explozibil artizanal, descoperit intr-un autocar ce circula pe ruta Praga-Varna

Un dispozitiv explozibil artizanal a fost descoperit intr-un autocar plin cu pasageri bulgari, care circula pe ruta Praga-Varna, informeaza, luni, postul de televiziune bTV, potrivit TASS si Novinite.

“Bomba a fost descoperita duminica dupa-amiaza, la verificarea autocarului in Budapesta si a fost dezamorsata de reprezentanti ai serviciilor speciale locale. Nimeni nu a avut de suferit”, a citat bTV anuntul facut de compania Omega Group, ce asigura transportul de pasageri.

Soferii autocarului au simtit la Budapesta un puternic miros de benzina, dupa care au decis sa efectueze o verificare suplimentara a compartimentului pentru bagaje, unde intr-o geanta au descoperit o canistra cu benzina cu un dispozitiv explozibil atasat la aceasta. Pasagerii au fost evacuati, iar la locul incidentului a fost chemata o echipa de genisti, care au dezamorsat bomba.

Pasagerii au fost transferati intr-un alt autocar si urmeaza sa ajunga luni la Varna.

Potrivit Novinite, se crede ca persoana care a plasat dispozitivul exploziv s-a urcat in autocar la Praga si a coborat la Budapesta. Identitatea acesteia nu este deocamdata cunoscuta. Politia a inceput o ancheta.
Sursa: Agerpres