Actualitate

BACALAUREAT 2012 – Peste 172.000 de tineri sunt inscrisi pentru proba scrisa la romana

Peste 172.000 de candidati au fost inscrisi la proba scrisa la limba si literatura romana de la bacalaureat care are loc luni, 2 iulie, toate centrele de examen avand camere de supraveghere video, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca.

“La proba de luni au fost inscrisi 172.124 de candidati. Examenul se desfasoara in 777 de centre, dintre care 615 de examen si 162 de evaluare a lucrarilor. Toate unitatile sunt dotate cu sisteme de supraveghere. Mai mult, toate comisiile de examen sunt in formula completa”, a declarat secretarul de stat Stelian Fedorca, intr-o conferinta de presa.

Pentru proba de luni au fost pregatite zece variante de subiecte. Probele scrise de la examenul de bacalaureat incep luni, 2 iulie, cu testul la limba si literatura romana. Pentru 3 iulie este programata proba scrisa de limba si literatura materna, in 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar in 6 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

In 8 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile. In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar la 13 iulie vor fi afisate rezultatelor finale.

Sursa: Mediafax