Comunitate

BACALAUREAT 2012 – Engleza si franceza, preferate de absolventii maramureseni la examenul de limba moderna

Aproape 5.000 de elevi maramureseni trec zilele acestea prin examenele orale pentru a-si dovedi iscusinta la limbile de circulatie internationala. Cei mai multi au ales engleza pentru aceasta proba a bacalaureatului, insa nu putini sunt si cei care au preferat franceza. Examinarea se desfasoara in perioada 25-27 iunie si incheie seria probelor orale din sesiunea de vara.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au mentionat ca aproape 60% dintre absolventii care sustin in aceste zile bacalaureatul sunt testati la limba engleza si ca 36% dintre ei au ales franceza la proba de limba moderna.

Statisticile arata ca pentru limba rusa s-au inscris 84 de candidati. Cei mai putini elevi, si anume 33, au ales sa dea examenul in limba germana. In judet mai exista absolventi care sunt testati la limbile spaniola (34 de candidati) si italiana (40 de candidati).

Examenele orale din cadrul bacalaureatului se incheie in data de 27 iunie, urmand ca de luni, 2 iulie, sa inceapa testarile scrise, cu examenul de limba si literatura romana.

In data de 3 iulie, elevii ce au studiat intr-o alta limba decat cea romana vor avea de trecut printr-un examen de limba materna, iar miercuri, 4 iulie, vor sustine proba obligatorie a profilului.

Ultimul examen scris, proba la alegere a profilului si specializarii, se va desfasura in data de 6 iulie.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 8 iulie, depunerea contestatiilor urmand sa fie facuta in data de 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00. Rezultatele finale vor fi facute publice in 13 iulie.

Sursa: Gabriela Kuhajda