Comunitate

BACALAUREAT 2012 – De frica esecului, liceenii maramureseni si-au trimis rudele sa le vada rezultatele la bac (VIDEO)

Vezi VIDEO
Absolventii de liceu din Maramures ori au fost prea emotionati ori n-au fost prea interesati sa-si vada rezultatele la examenul de bacalaureat. Asta explica faptul ca prea putini dintre ei s-au deplasat la licee pentru a urmari lista cu mediile obtinute, preferand sa-si trimita mai degraba parintii, bunicii si chiar prietenii pentru a le comunica rezultatele. Chiar daca unii dintre ei au fost bucurosi ca au promovat, multi s-au declarat dezamagiti, aratand ca subiectele n-au fost chiar la indemana oricui.

Primele rezultate la examenul de bacalaureat au fost afisate astazi, 8 iulie, iar rata de promovare in Maramures este destul de slaba, in contextul in care mai putin de jumatate dintre candidatii inscrisi au reusit sa fie declarati admisi. Cel mai probabil de frica unui esec, majoritatea dintre absolventi si-au trimis rudeniile sa vada daca au promovat examenul.

“Pentru un nepot am venit. Slabute, destul de slabute. Copiii nu-si dau interesul sau nu iau destul in serios, nu stiu ce sa zic. Vad ca la romana n-a luat. El cand a venit a fost foarte fericit, a zis ca i-a cazut poezia si vad ca n-a luat”, a marturisit rudenia unuia dintre candidati, Elisabeta.

„Destul de bune sunt rezultatele, acum am venit pentru un verisor sa vad ce a facut. A zis ca daca si-a dat un pic interesul au fost foarte usoare probele”, a aratat Vasile Pop.

Parerile au fost impartite. unii au aratat ca subiectele au fost destul de dificile, iar altii considera ca daca exista un interes mai mare din partea elevilor pentru invatat se putea promova. “La unele da, la unele nu. Pentru mine la istorie a fost greu. Sunt dezamagit”, a spus unul dintre candidati, Razvan.

„Pacat de copii, ca au invatat patru ani si sa-i incurce cu niste subiecte ce sunt neconcludente in ce priveste invatatura. Inveti ca un nebun si constati ca nu ti-a cazut din ce ai invatat. Mare pacat ca-i distrugem de la liceu, moral. Nu mai are chef copilul de nimic, parintii si e foarte greu in zilele astea, si sa-l mai tii inca un an acasa, si altii se pierd, copii buni”, a mentionat mama unui candidat, Maria Andreica.

Parintii au fost de parere ca tuturor elevilor sa li se dea posibilitatea sa rezolve subiectele macar de o nota de trecere, dupa care sa creasca gradul de dificultate, in functie de pretentiile fiecarui candidat de a obtine o nota mare.

Elevii nemultumiti de rezultate au ocazia sa depuna maine, 9 iulie, contestatii intre orele 08:00 si 12:00. Cel mai probabil lucrarile vor ajunge sa fie corectate in Salaj. Rezultatele finale ar urma sa fie afisate in 13 iulie.

CITESTE SI: 


Sursa: Camelia Tocaci