Comunitate

BAC – Maramureseni doborati de stres inca de la prima proba orala a bacalaureatului

Foto Rezultate bac 2011 (c) mediafax.roTestarea cunostintelor de limba si literatura romana oral i-a speriat pe unii dintre candidati, astfel ca in Maramures 89 dintre cei inscrisi initial pe liste nu s-au mai prezentat la sustinerea examenului. Chiar daca vor lua note de trecere la toate celelalte examene, acestia vor fi nevoiti sa sustina din nou proba orala de limba si literatura romana ca sa isi obtina diploma.

Examenul de limba si literatura romana oral s-a desfasurat fara niciun incident in Maramures. La 170 de candidati inscrisi initial le-au fost recunoscute notele din sesiunile anterioare, astfel ca nu au mai fost nevoiti sa treaca prin focul examinarii.

“La proba orala de limba si literatura romana, 89 dintre elevii inscrisi nu s-au mai prezentat, iar alti 170 au avut note recunoscute din sesiunile anterioare, deci nu au mai fost nevoiti sa dea examenul de anul acesta. Proba s-a desfasurat in conditii optime, fara niciun incident”, a spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Maramures au aratat ca 1.249 de candidati au primit calificativul “avansat”, 2.899 au obtinut calificativul “experimentat”, in timp ce 536 dintre candidati au obtinut un nivel “mediu” la proba orala de limba si literatura romana.
Sursa: Gabriela Kuhajda