Comunitate

BAC DIGITAL – Aproape 4000 de tineri maramureseni trec prin examenul de competente digitale

Proba de evaluare a competentelor digitale, cel de-al treilea examen din cadrul bacalaureatului din acest an, a debutat astazi, 18 iunie, pentru candidatii maramureseni. Timp de o saptamana, cei 3.887 de elevi inscrisi vor sustine aceasta proba in centrele de examinare din judet.

La fel ca in anul anterior, proba de evaluare a competentelor digitale dureaza 90 de minute si cuprinde doua etape de rezolvare: fisa A, care se rezolva in 15 minute si necesita conectarea la internet si fisa B, care dureaza 75 de minute si se rezolva fara conectare la internet. Proba de competente digitale se va desfasura pana vineri, 22 iunie.

„La proba de competente digitale avem inscrisi 3887 de candidati. Avand in vedere ca sunt foarte multe persoane si pentru aceasta proba e nevoie de laboratoare de informatica, examinarea se va desfasura pana la sfarsitul saptamanii, in data de 22 inclusiv”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip.

Imediat dupa incheierea probei de competente digitale, candidatii vor avea examenul de competente lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, ce se va desfasura in intervalul 25 – 27 iunie.
Sursa: Gabriela Kuhajda