Comunitate

AUDIENTE – Maramuresenii zic lucruri trasnite: gauri in creier sau atacuri ale extraterestrilor, intre problemele semnalate conducerii judetului

S-au trezit cu gauri in creier sau au vazut OZN-uri. Nu sunt scenarii de film, ci cateva dintre problemele semnalate de cetatenii care s-au inscris in audienta la Consiliul Judetean Maramures. Zilnic la institutia judeteana sunt primite in medie cam 3-4 solicitari din partea maramuresenilor care cer sprijinul autoritatilor. Printre cererile bine intemeiate se strecoara insa si solicitari buclucase din partea cetatenilor.

Atunci cand sunt la un pas de a-si pierde speranta ca-si vor rezolva problemele, maramuresenii incearca sa apeleze la diferite institutii publice pentru a primi o indrumare sau chiar o solutie concreta. La Consiliul Judetean Maramures vin cetateni in audienta, iar altii telefoneaza cerand sprijin in diferite situatii. Cei mai multi solicita un ajutor financiar.

“Majoritatea celor care vin au probleme legate de solicitarea unor ajutoare financiare. Aici este o procedura. Cei care au o problema vor trebui sa apeleze la o solicitare scrisa care va intra intr-o comisie care va analiza daca se incadreaza sau nu la un ajutor financiar. Sunt oameni cu probleme financiare, cu probleme de sanatate, sunt copii care necesita tratament in strainatate. Comisia se intruneste periodic si aici se decide cine si cum se incadreaza. Avem si solicitari care nu se incadreaza aici pentru ca nu sunt boli deosebit de grave, e vorba de reumatism, proteze dentare care nu se incadreaza la acest ajutor”, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Maramures, Dana Gagniuc.

Sunt si persoane care incurca institutiile abilitate sa le rezolve doleantele. Astfel in loc de prefectura, acestia apeleaza la Consiliul Judetean pentru a-si solutiona solicitarile in baza legilor proprietatii. Reprezentantii CJ Maramures s-au confruntat insa si cu cereri ciudate.

„Avem si ciudatenii legate de cip-uri implantate de extraterestri, gauri in creier, OZN-uri, aparate din casa care nu functioneaza: vasul de toaleta, probleme in baie, probleme cu mucegaiul, cu igrasia. Lumea apeleaza pentru ca se considera ca aici gasesc un sfat, o solutie, sunt multe chestiuni care tin de primarii, de serviciile sociale, de ordinea publica”, a adaugat Dana Gagniuc.

Zilnic in jur de 3-4 cetateni trec pragul institutiei judetene pentru a se inscrie in audienta. Cei mai multi prefera sa-si spuna oful prin telefon.

Sursa foto: Yoda.ro

Sursa: Camelia Tocaci