Externe

ATENA – Extrema-dreapta din Grecia promite scoaterea imigrantilor din spitale si gradinite

Un parlamentar al partidului grec de extrema-dreapta Chryssi Avgi (Zori Aurii) ameninta ca ii va arunca pe imiganti impreuna cu copiii lor in strada, cu prilejul unui miting electoral la Atena, inaintea alegerilor cruciale de duminica din Grecia, relateaza The Guardian in editia electronica.

“Daca Zori Aurii va intra in Parlament (dupa cum indica sondajele de opinie), vom efectua raiduri in spitale si gradinite si ii vom arunca pe imigranti si pe copiii lor in strada, astfel incat locurile lor sa fie ocupate de greci”, a declarat parlamentarul Ilias Panagiotaros, in cadrul unui miting electoral la Atena.

Criza sistemului s-a acutizat in cele sase saptamani de la alegerile din 6 mai, iar alegerile care urmeaza sunt decisive pentru viitorul tarii in zona euro.

Materialele sanitare si paturile in unele spitale sunt extrem de putine, administratorul spitalului de stat din Nikea cerand medicilor sa renunte la interventiile chirurgicale care nu sunt urgente, din cauza lipsei manusilor, seringilor si altor materiale. Ordinul a fost revocal ulterior, in cursul aceleiassi zile, dupa ce directorul a gasit materiale de urgenta.

Situatia este critica si se inrautateste pe zi ce trece“, a declarat neurochirurgul Panaghiotis Papanikolaou de la un spital de stat din Nikea.

“Nu avem suficient personal medical si avem mari probleme cu materialele sanitare. Nu sunt bani nici pentru scannere sau microscoape medicale … este vorba despre o criza majora a sistemului sanitar, nu care urmeaza, ci in plina desfasurare”, a adaugat acesta.

Sursa: Mediafax