112

ATAC – Un barbat din Cavnic a fost atacat in padure de o ursoaica cu doi pui (VIDEO)

Vezi VIDEO
Atacat de ursoaica cu doi pui in timp ce era la cules de ciuperci in padurile din zona Cavnic – Baiut. Barbatul in varsta de 61 ani s-a aparat de ursoaica cu o bata, insa doar faptul ca puii au luat-o la fuga a facut ca si aceasta sa il lase in viata.

Cavnicarul a mers astazi dimineata sa culeaga ciuperci in zona pasului Rotunda din Cavnic, “La Costinari”. “Am mai vazut ursi in padure. In fiecare an ma intalnesc cu ursul in padure. Dar niciodata nu m-a atacat pana acum. M-am trezit cu doi pui langa mine si imediat m-a atacat ursoaica. M-am aparat cu o bota. Noroc ca au fugit puii si a fugit si ea. M-a apucat de picior, dar nu m-am speriat”, a povestit barbatul. 

Desi ranit, omul a reusit sa ajunga cu masina personala la CPU a Spitalului Cavnic. De acolo a fost transferat cu un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Maramures la UPU-SMURD a Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare.

“S-a prezentat la UPU Baia Mare un pacient de 61 ani, transferat de la Spitalul Cavnic, un pacient atacat de urs. La prezentare constient, echilibrat hemodinamic si respirator, cu plagi muscate la nivelul membrelor inferioare, superficiale. Pacientul a primit ingrijire medicala. Va fi transferat la Infectioase pentru vaccin antirabic”, a declarat dr Radu Onicas, UPU-SMURD Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare.

Sursa: Vasile Dale