Comunitate

ANGAJARI LA UNIVERSITATE – Centrul Universitar Nord Baia Mare scoate la concurs zece posturi (VIDEO)

Universitatea de Nord Baia Mare (c) eMM.roVezi VIDEO
Trei facultati din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare au disponibile posturi pentru anul didactic 2012-2013. Cele zece locuri vor fi scoase la concurs in aceasta vara. Ele se adreseaza celor care vor sa devina asistenti universitari, respectiv sefi de lucrari pe specializari precum inginerie, resuse minerale si mediu sau stiinte.

Potrivit conducerii Centrului Universitar Nord, numarul posturilor scoase la concurs este conditionat exclusiv de numarul cadrelor universitare care au parasit in ultimul an sistemul de invatamant universitar. Astfel, cele mai multe locuri disponibile sunt la Facultatea de Resurse Minerale si Mediu – si anume patru. La Facultatea de Stiinte vor fi facute trei angajari iar la Facultatea de Inginerie se cauta un singur cadru universitar.

“Numarul scriptic al angajatiilor nu poate fi depasit si atunci putem scoate la concurs atatea posturi cate persoane, cadre didactice, au iesit din sistem anul trecut, adica in 2011. Dintre acestia, fie au placat de la universitate din varii motive, fie au plecat in strainatate si urmeaza sa se stabileasca acolo, fie s-au pensionat”, a declarat prorectorul Centrului Universitar Nord Baia Mare, Dan Calin Peter.

Primele demersuri in vedere organizarii concursurilor au fost deja facute. S-au primit avizele necesare din partea Universitatii Tehnice Cluj-Napoca iar acum se asteapta unda verde din partea Ministerului Educatiei. “Conform Legii Educatiei, posturile se scot la concurs la inceput de semestru, dar, pentru ca acum nu s-a scos de doi-trei ani niciun post si e foame mare in invatamantul asta cu posturile devenite vacante, s-ar putea ca in mod exceptional sa se organizeze, probabil, in septembrie. Dar inca nu avem date concrete”, a explicat prorectorul baimarean.

In prezent, la Centrul Universitar Nord nu exista niciun loc vacant pentru profesori universitari.
Sursa: Anca Popescu