Externe

ANCHETA – BURGAS – Expertii au gasit amprentele autorului atentatului de la Burgas

Expertii din cadrul Ministerului bulgar de Interne au reusit sa preleveze amprentele autorului atentatului sinucigas de pe aeroportul din Burgas si le-au trimis FBI si Interpol pentru a fi analizate, a anuntat ministrul bulgar de Interne Tvetan Tvetanov. Potrivit acestuia, vor fi prelevate probe in vederea efectuarii analizei ADN, iar rezultatele vor fi transmise serviciilor partenere.

Oficialul precizase anterior ca atentatorul a avut asupra lui un permis de conducere emis de statul Michigan. Acesta purta haine obisnuite (pantaloni scurti si un rucsac) si nu se deosebea cu nimic de grupul de turisti din aeroport. Barbatul a fost surprins de o camera de supraveghere cu aproximativ o ora inaintea atentatului.

Potrivit informatiilor preliminare, explozia s-a produs in compartimentul pentru bagaje al autobuzului. Tvetanov sustine hotarat ca nu Bulgaria a fost tinta atacului terorist.

Un autobuz care transporta turisti israelieni a explodat miercuri dupa-amiaza, 18 iulie, pe aeroportul din Burgas, provocand moartea a cel putin sapte persoane si ranirea altor 32.
Sursa: Mediafax