Actualitate

ALERTA METEO – Cod galben de ploi pentru Maramures

Foto furtuna Baia Mare - 20 iunie 2009 (c) eMaramures.roAvertizarile meteo pentru Maramures au fost reactualizate. Sunt anuntate averse insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina pentru intervalul 10 iunie, ora 15.00, – 11 iunie, ora 18.00. Din cauza ca fenomenele risca sa devina periculoase, s-a instituit alerta de cod galben.

”Incepand din dupa amiaza zilei de duminica si pana in seara zilei de luni, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si averse ce vor avea caracter torential. Cantitatile de precipitatii vor depasi local 20 l/mp si izolat 40-50 l/mp. Acest gen de fenomene meteorologice periculoase se pot produce pe arii restranse in noaptea de sambata spre duminica”, au aratat oficialii Institutiei Prefectului Maramures.

Prefectul Sorin Rednic, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea de interventie, in sprijinul populatiei, daca situatia o va impune. De asemenea,
au fost dispuse masurile necesare pentru asigurarea serviciilor de utilitate publica.

Sursa: eMM.ro