Actualitate

ALERTA FALSA – Un tanar din Moisei a trimis intr-o misiune inexistenta medici, jandarmi si politisti

Echipaje de interventie de la Borsa si Viseu au fost puse pe drumuri de un apel fals la 112. Alerta a fost data in 14 iulie, cand politistii de la Postul Comunal Moisei au fost informati ca un barbat si-a taiat piciorul cu drujba si are nevoie urgenta de ajutor.

Persoana care a sunat a spus ca victima se numeste Vasile H., este din Moisei, si a suferit accidentul in timp ce se afla in locul numit Magura Moisei impreuna cu tatal sau. La fata locului, intr-o zona greu accesibila, s-au deplasat atat un echipaj de politie cat si jandarmi montani si o ambulanta. Oamenii legii au constatat insa ca au fost pusi degeaba pe drumuri si ca nu exista tipenie de om in padure.

Politistii au demarat cercetarile si in cursul zilei de ieri, 17 iulie, l-au identificat pe cel care a sunat la 112: un tanar de 16 ani, din Moisei. Baiatul a fost sanctionat contraventional pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol ori a organelor de mentinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, dupa caz, prin solicitarea interventiei la fata locului, fara motiv intemeiat.

Sursa: I.O.