Turism

ADVERTORIAL – Florenta, leaganul Renasterii italiene

 
 

Diana Ilut, Sfara Tours Baia Mare

Cand te gandesti la Florenta, principalele lucruri care iti vin in minte sunt, cel mai probabil, muzeele de arta, si asta pe buna dreptate. Galeriile si muzeele de arta cum ar fi Galeria Ufizzi si Accademia au un renume mondial si merita un prim loc in itinerariul oricarui turist care viziteaza Florenta. Asta ca sa nu mai mentionam toate catedralele si alte galerii sau muzee ascunse in jurul orasului, care se mandresc cu capodopere mai putin cunoscute semnate de Michelangelo, Ghirlandaio sau Donatello.

Florenta este capitala regiunii Toscana si a provinciei italiene cu acelasi nume. Cu o pozitie geografica favorabila, la poalele Apeninilor si traversat de raul Arno, orasul este cunoscut pentru istoria si importanta sa in Evul Mediu si mai ales in Renastere. Mai mult decat atat, Florenta este considerata leaganul Renasterii italiene, in special pentru arta si arhitectura sa. Pentru o buna perioada de timp, Florenta s-a aflat sub conducerea renumitei familii Medici, care a ramas in istorie pentru aportul cultural pe care l-au avut generatii la rand. Centrul istoric al Florentei a fost declarat Patrimoniu mondial de catre UNESCO in 1982 si atrage in fiecare an milioane de turisti. Considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume, cu o mostenire istorica si culturala aparte, Florenta isi pastreaza si astazi infatisarea unica. Pentru iubitorii de arta si istorie Florenta este destinatia perfecta. Orasul ofera numeroase colectii de arta, cele mai importante fiind cele gazduite de Palazzo Pitti si de Galeria Ufizzi, fiind considerat de multi capitala italiana a artei

In total Florenta detine nu mai putin de 87 de muzee. Centrul istoric al Florentei abunda de cladiri construite cu elemente gotice si renascentiste, piete elegante, palate, parcuri si gradini, biserici si catedrale, dar si ateliere si magazine pentru toate gusturile.
 

Odata ce ai ajuns in Florenta nu trebuie sa ratezi: Catedrala Sfanta Maria del Fiore, un simbol al orasului, construita in stil gotic si decorata cu marmura colorata, care poate gazdui pana la 30 de mii de oameni inauntru; Turnul cu clopot Giotto, Fantana lui Neptun; Palazzo Vecchio sau Podul Vechi de peste raul Arno, cu o structura medievala, unde astazi poti gasi nenumarate magazine de bijuterii sau de suveniruri.
Pentru gurmanzi, Florenta este de asemenea o destinatie potrivita. Cu nenumarate sortimente de vin si preparate pe baza de ulei de masline, legume si fructe proaspete, Florenta detine cateva retete culinare recunoscute in intreaga lume pentru savoarea lor.
 

Fie ca alegi sa vizitezi galeriile de arta, sa te plimbi pe stradutele medievale incarcate de istorie, sa savurezi un pahar de vin in fata unei privelisti incantatoare sau sa faci cumparaturi intr-unul din magazinele traditionale, Florenta este un oras de care te vei indragosti cu siguranta. 

Iar daca doriti sa aveti informatii concrete despre plecari si preturi va stam cu placere la dispozitie in oricare din sediile noastre din Baia Mare: George Cosbuc 12, tel. 0262-206222, Gold Plaza, tel. 0262-420002 si la Auchan , tel. 0262-250065 sau sa ne scrieti pe adresa de e-mail: [email protected]

Sursa: Advertorial