Actualitate

ADMITERE – Liceeni din Maramures accepta militaria din Jandarmerie din perspectiva unui loc de munca stabil (VIDEO)

Foto Jandarm (c) eMM.ro 
Foto Jandarmi (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
Tinerii care spera sa imbrace uniforma de jandarm mai au cateva zile la dispozitie pentru a se inscrie la concursul de admitere organizat de institutiile militare de invatamant. Totusi, pentru a ajunge in slujba cetateanului, acestia trebuie sa treaca prin probe dificile si variate. Indiferent de specializarea pentru care opteaza, candidatii sunt testati fizic si teoretic, doar cei mai buni putand sa imbrace uniforma la finalizarea studiilor.

Numarul locurilor disponibile la Academia de Politie nu mai este la fel de mare ca in anii trecuti, fapt care va spori concurenta si, probabil, chiar ardoarea candidatilor. Chiar daca salariile nu sunt foarte mari in cadrul Jandarmeriei, iar viata de militar impune anumite rigori, tinerii se indreapta in continuare spre aceasta specializare, contand siguranta pe care le-o poate oferi un astfel de loc de munca.

”Mi se pare o meserie care mi-ar modela caracterul, care m-ar intari. Mi-as fi dorit sa fac si armata la timpul ei, dar dat fiind faptul ca nu a mai fost obligatorie nu am ajuns sa o fac si asa am zis ca ma hotarasc sa devin jandarm”, a declarat Danut Pop, un candidat care spera sa prinda un loc la admiterea din acest an.

Cererile de inscriere pentru concursul de admitere pentru invatamantul superior vor fi primite pana la data de 22 iunie 2012, iar pentru scolile postliceale, pana la data de 10 august 2012. Dosarele de concurs pentru admiterea in invatamantul superior se inregistreaza pana la data de 25 iunie 2012, iar pentru scolile postliceale, pana la 25 iulie 2012. Printre cerintele pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca se numara absolvirea liceului, obtinerea diplomei de bacalaureat, sa nu fi fost exmatriculat pentru abateri disciplinare dintr-o unitate de invatamant, inaltimea de minimum 1,75 metri – barbatii si 1,65 metri – femeile.

”Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures recruteaza candidati, pentru concursul de admitere, organizat de institutiile militare de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor si ale Ministerului Apararii Nationale. Pentru anul de invatamant 2012-2013 Jandarmeriei i-au fost aprobate un numar de 157”, a declarat Codruta Tomoiaga, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Maramures.

Relatii suplimentare se pot obtine de pe site-urile institutiilor de invatamant si la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, Baia Mare, b-dul Unirii nr. 34, sau telefon 0262.277.779, interior 24557 / 24535. Inscrieri se pot face, in functie de specializarile alese, la IPJ si ISU Maramures, dar si la Politia de Frontiera.
Sursa: Andrei Gherghel