Comunitate

ADMITERE – 655 de locuri neocupate in liceele din Maramures, dupa prima repartizare computerizata (VIDEO)

Vezi VIDEO
Peste 3.700 de elevi maramureseni au prins un loc in liceele si grupurile scolare din Maramures, in urma primei repartizari computerizate destinate admiterii. Cele mai multe solicitari din partea absolventilor de clasa a VIII-a s-au indreptat spre specializarile teoretice, astfel incat majoritatea liceelor de profil si-au completat automat absolut toate clasele.

Prima repartizare a fost organizata la aproape doua saptamani dupa probele evaluarii nationale, in baza optiunilor elevilor, respectiv in functie de mediile obtinute la examene si in anii de scoala. In judet au ramas si cateva zeci de absolventi care au ratat inscrierea, din cauza ca nu au completat suficiente variante in momentul depunerii cererilor.
„Am avut 3.876 de candidati, de absolventi de clasa a VIII-a, care au trecut prin evaluarea nationala, carora li s-a facut medie de admitere si au fost repartizati computerizat. 96 dintre acestia au ramas pe dinafara, pentru ca a fost greseala lor, a parintilor, ca nu au completat suficiente optiuni, cand si-au completat fisa de inscriere pentru repartizarea computerizata”, a aratat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Maramures, Pavel Filip.

Cei care au ratat prima repartizare, mai au o sansa sa prinda un loc in urma selectiei care va avea loc in data de 23 iulie. Oferta educationala ramasa disponibila este destul de slaba. Ea cuprinde, in mare parte, locuri la profiluri tehnologice.

655 de locuri au ramas neocupate. Majoritatea sunt in invatamantul liceal tehnologic, dar sunt si in liceele teoretice, inclusiv la «Eminescu» 6 locuri la o clasa de filologie. La liceul «Nemeth Laszlo» in Baia Mare, la liceul «Leowey Klara» din Sighetu Marmatiei, au ramas deasemenea la Colegiul «Anghel Saligny», la clase de instalatii, constructii, la Liceul Auto din Baia Sprie, la Colegiul Tehnic «Aurel Vlaicu»… Cam in toate unitatile de invatamant tehnologic au ramas locuri libere”, a punctat Filip.

Cei mai multi elevi care au ramas pe dinafara in urma primei etape de repartizare computerizata sunt din Maramuresul istoric. Tot acolo au fost ocupate si cele mai multe locuri in unitatile de invatamant liceal. Reprezentantii ISJ Maramures au precizat ca, in cazul in care cererea in aceasta zona a judetului va ramane ridicata, iar in Baia Mare vor exista locuri neocupate, se va face o redistribuire.

Pentru cea de-a doua etapa a repartizarii computerizate, elevii trebuie sa adreseze unitatilor de invatamant la care au terminat opt clase pentru a completa o noua fisa cu optiuni.
Sursa: Gabriela Kuhajda