Actualitate

ACUZATIE – BATAIE – Un localnic din Satu Nou de Jos reclama ca a fost agresat de un consilier local

Dorinta unui localnic din Satu Nou de Jos de a strange dovezi impotriva unui crescator de porci din localitate despre care a spus ca isi hraneste turma pe rampa de gunoi a Baii Mari i-a adus numeroase neplaceri in ultima vreme, iar azi noapte (7/8 iulie), amenintari cu moartea si o bataie. Sorin Gaje, care de mai multe saptamani a pornit o campanie impotriva celor care obisnuiesc sa isi hraneasca animalele cu resturile menajere ale baimarenilor, a fost implicat intr-o altercatie cu unul dintre cei pe care ii acuza de astfel de practici. Putin dupa miezul noptii, dupa ce i-a surprins pe Dumitru Hausi si pe fiul acestuia, Marian, intorcandu-se cu porcii de rampa de gunoi, Sorin Gaje a sunat la 112, reclamand ca a fost agresat de acestia.

Reprezentanti ai politiei si ambulantei s-au prezentat langa rampa de gunoi a Baii Mari dupa apelul de ajutor primit din partea lui Sorin Gaje. Acesta le-a spus oamenilor legii ca a fost agresat de catre Dumitru Hausi, crescator de porci si consilier local in Grosi, dar si de fiul acestuia, cei doi fiind enervati de faptul ca i-a surprins in momentul in care veneau cu turma de pe rampa.

“Am fost la filaj atat inainte cu o seara, cat si azi noapte. Stiam ca se merge cu animalele de rampa, desi este interzis, dar aveam nevoie de mai multe probe. Dupa toata agitatia creata de mediatizarea cazului, Dumitru Hausi si-a schimbat ora de mers. A plecat cu turma pe rampa de la ora 10.30 seara, iar in jur de 12.00 s-a intors. Eu m-am ferit sa nu vada ca ii urmaresc. I-am lasat sa vina pana aproape de casa. Eram pe imas cand m-au vazut. Atunci, Dumitru Hausi a plecat sa duca porcii acasa, iar fiul sau, Marian, a venit spre mine si m-a lovit cu un par. S-a intors si tatal sau si apoi au inceput sa ma agreseze si sa arunce cu bolovani in mine. Era in jur de 12.10”, a relatat Sorin Gaje.

Barbatul, intr-o prima faza si-a sunat un vecin ca sa ii vina in ajutor, dar si acesta in momentul in care a ajuns in zona a fost nimerit de un bolovan. Pentru ca s-a temut pentru viata sa, Sorin Gaje a cerut ajutor prin 112, reclamamd scandalul. Doi politisti si un echipaj al Serviciului Judetean pentru Ambulanta au intervenit la fata locului, linistind spiritele. Cei doi barbati atacati au ajuns la spital, unde au primit ingrijiri, fiind lasati sa plece acasa pentru ca leziunile nu au necesitat internarea, insa au avut de dat declaratii in legatura cu incidentul.

Sorin Gaje a declarat pentru eMaramures ca in cursul zilei de maine, 9 iulie, va merge la medicul legist si ca cere certificat medico-legal penru ca nu are de gand sa lase lucrurile asa. El a spus ca a primit numeroase amenintari dupa ce i-a denuntat pe cei care pasc porci pe rampa de gunoi in ciuda interdictiilor existente, dar nu s-a gandit ca ar putea fi agresat.

Crescatorul de porci din Satu Nou de Jos nu a putut fi contactat pentru explicatii in legatura cu scandalul de azi noapte, intr-o declaratie anterioara a negat insa ca si-ar duce turma pe rampa de gunoi din Baia Mare ca sa o hraneasca.

CITESTE SI:
ACUZATII – Fermier din Satu Nou de Jos acuzat ca isi ingrasa porcii pe rampa de gunoi din Baia Mare (VIDEO)
Sursa: Ioana Osan