Actualitate

ACTUALIZARE – INCENDIU – Panica la Brutaria Cernestean dupa ce un calculator a luat foc (VIDEO)

 Foto: PC aprins la brutaria Cernestean (c) eMaramures.ro
 Foto: PC aprins la brutaria Cernestean (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Un incendiu a fost semnalat in seara zilei de duminica, 24 iunie, la Brutaria Cernestean din Tautii de Sus, iar la fata locului s-a cerut interventia Detasamentului de Pompieri Baia Mare. Echipajele au fost mobilizate, s-a intrat in dispozitiv, insa imediat s-a aflat ca panica s-a creat dupa ce un calculator a luat foc in incinta. Reprezentanti ai ISU Maramures s-au deplasat, totusi, in zona pentru a intocmi un raport cu privire la cauzele care au contribuit la producerea incendiului. 

De asemenea, la fata locului s-a deplasat si un echipaj al SMURD Maramures care a preluat un angajat al firmei care s-a aflat in biroul in care s-a aprins PC-ul si care a reusit sa il scoata afara inainte ca incendiul sa se extinda si la alte obiecte din interior. Nu s-a pus problema spitalizarii sale, pentru ca acesta nu a acuzat probleme de sanatate.

In incinta firmei s-a aflat si Octavian Cernestean, fost viceprimar al orasului Baia Sprie si fondator al brutariei impreuna cu familia sa. Acesta s-a interesat de soarta angajatului preluat de medicii de la SMURD, insa nu a facut nicio declaratie dupa incident.

Prezent la fata locului, adjunctul ISU Maramures, Ioan Muresan, a precizat ca din primele investigatii a rezultat ca incendiul a fost cauzat de un contact defect. “Detasamentul de Pompieri Baia Mare s-a deplasat la o interventie la o societate comerciala de pe raza orasului Baia Mare. A ars un calculator, iar din primele cercetari a reiesit ca posibila cauza ar fi un contact imperfect la cablul de alimentare al acestuia”, a spus oficialul ISU.
Sursa: Andrei Trif