Actualitate

ACTUALIZARE – DECES – Maramuresean mort dupa ce s-a batut cu cumnatul din Stramtura

Candele in cimitir (c) eMM.roUn barbat din Stramtura a fost pus sub acuzare dupa ce s-a luat la bataie cu cumnatul sau, care a decedat in urma scandalului. Altercatia dintre cei doi barbati a avut loc la Stramtura, in cursul serii de vineri, 29 iunie, in locul numit “Valea Satului”.

Ioan O., de 54 ani, din Stramtura, a fost gasit agonizand la marginea unui drum comunal, in dreptul unei case. Acesta era prabusit la pamant si abia mai respira. La fata locului a sosit un echipaj al Ambulantei care a efectuat masuri de resuscitare insa, in cele din urma, barbatul a decedat.

Din primele verificari, politistii au stabilit faptul ca, intre Ioan O. de 54 ani, din Stramtura si cumnatul sau, Ioan Rus, de 39 de ani, a avut loc un conflict spontan. Dupa ce s-au imbrancit reciproc, Ioan O. a primit o lovitura care l-a dezechilibrat, astfl incat a cazut si s-a lovit cu capul de asfalt. Autopsia a confirmat ca moartea sa a fost violenta si s-a produs in urma unor leziuni la baza craniului.

In prezent, Ioan Rus este anchetat de catre un procuror criminalist de la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures si este cercetat in stare de libertate, cu interdictia de a parasi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile, sub aspectul savarsirii infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

ACTUALIZARE: Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures a anuntat ca efectueaza cercetari fata de Ion Rus, sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.

“Din actele de urmarire penala efectuate pana in prezent a rezultat faptul ca, in ziua de 29 iunie 2012, in jurul orelor 18.00, invinuitul a aplicat victimei O.I. o lovitura cu pumnul in zona fetei, care a dus la dezechilibrarea si caderea acesteia pe o suprafata dura (asfalt), suferind leziuni la nivelul capului, care au determinat decesul”, au aratat reprezentantii institutiei.

Ion Rus a fost retinut pe timp de 24 de ore, dupa care s-a luat masura interzicerii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile.
Sursa: I.O.