Comunitate

ACTUALIZARE – BACALAUREAT 2012 – Doar 48,82 % dintre candidatii maramureseni au promovat bacalaureatul (VIDEO)

Bacalureat rezultate (c) eMM.roVezi VIDEO
La nivelul judetului Maramures, doar 48,82 % dintre candidati au promovat examenul de bacalaureat. Potrivit reprezentantilor ISJ Maramures, institutia de invatamant cu cea mai mare promovabilitate este Colegiul “Gheorghe Sincai” din Baia Mare, unde 95,69 la % dintre absolventii de liceu si-au luat bacalaureatul. La polul opus, se situeaza alte trei unitati de invatamant din judet, unde niciun elev nu a fost declarat admis la examen. Este vorba de Liceul Particular Spiru Haret Baia Mare,  Grupul Scolar Viseu de Sus si Grupul Scolar Farcasa.

Mai putin de jumatate dintre elevii maramureseni inscrisi la examenul de bacalaureat au fost declarati admisi inainte de rezolvarea contestatiilor. Din cei 4.943 de candidati inscrisi au obtinut o medie de promovare, 2.282 de elevi, ceea ce reprezinta 48,82 %. Rata de promovare este putin mai mare decat anul trecut, cand inaintea contestatiilor erau declarati admisi 46,41 % dintre elevi.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Pavel Filip, a mai aratat ca in cadrul sesiunii de vara din acest an a bacalaureatului, 2.375 de candidati au fost declarati respinsi, iar 17 dintre ei au fost eliminati din examen, dupa ce au fost prinsi copiind. De asemenea, 269 de elevi nu s-au prezentat la testari, desi si-au depus dosarele de inscriere.

La examenul din acest an nu a existat nicio medie de 10. Cei mai multi candidati au obtinut medii cuprinse intre 6 si 6,99, respectiv 744 de elevi, iar alti 724 au fost declarati admisi cu note intre 7 si 7,99. La bacalaureat au mai existat 559 de candidati cu medii intre 8 si 8,99, iar 248 de liceeni au avut medii intre 9 si 9,99. Au existat si 348 de candidati cu medii intre 5 si 5,99, insa chiar daca au luat note de trecere la toate materiile, au fost declarati respinsi, pentru ca nu au obtinut minimum media 6, necesara pentru a promova examenul.

Potrivit inspectorului scolar, Pavel Filip, cea mai mare medie obtinuta la bacalaureat a fost de 9,96 si apartine unui elev de la Colegiul National Gheorghe Sincai. De altfel colegiul baimarean se afla pe primul loc in privinta promovabilitatii la bacalaureatul din acest an, 95,69 % dintre cei care au dat aici examenul fiind declarati admisi. Pe locul al doilea se situeaza Colegiul Vasile Lucaciu cu 94,16 %, iar Colegiul National Mihai Eminescu se afla pe locul al treilea cu 92,39 %.

CITESTE SI: REZULTATE BACALAUREAT 2012 – PORTAL EDU – Astazi se afiseaza notele obtinute la bac de absolventii de liceu
Sursa: Camelia Tocaci