Actualitate

ACTUALIZARE – ACCIDENT – Un copil care dormea pe rampa de gunoi a Baii Mari a fost lovit de un buldozer (GALERII VIDEO)

 Foto: copil accidentat pe rampa (c) eMaramures.ro
 Foto: mama copil accidentat pe rampa (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Vezi VIDEO – editat

Ca prin minune a scapat cu viata un copil de 11 ani care, in dimineata zilei de azi, 12 iulie, a fost lovit de un buldozer in timp ce dormea pe rampa de gunoi a Baii Mari. Soferul utilajului nu l-a zarit pe baiat si l-a atins cu cupa. Strigatele catorva persoane care au fost martore la accident i-au atras atentia buldozeristului, care a oprit la timp, evitand astfel o tragedie. Minorul a fost preluat de catre un echipaj al SMURD Maramures, care l-a transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Intre timp, la locul evenimentului au sosit si reprezentanti ai politiei, care au demarat o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor in care a fost ranit minorul.

Baiatul se afla pe rampa de gunoi de la Satu Nou de Jos impreuna cu alti tineri si adulti care isi castiga existenta din colectarea de peturi, doze din aluminiu si fier vechi. Acesta era de unul singur, mama lui precizand ca de mai multe zile s-a dus de acasa spunand ca vrea sa castige bani de buzunar. Acolo dormea, acolo manca. In acesata dimineata, in jurul orei 8.00, cand muncitorii au inceput sa taseze deseurile menajere cu ajutorul utilajelor, unul dintre soferi nu a zarit mogaldeata de om printre muntii de gunoaie si l-a atins peste picioare.

Alertati de situatie, reprezentantii societatii de salubrizare Drusal au sunat la 112 si au anuntat accidentul. Personalul medical l-a gasit constient pe baiat si intr-o stare buna, pentru ca ranile suferite nu i-au pus viata in pericol. “Am fost solicitati la o interventie pe rampa de gunoi, unde am gasit un copil, de 11 ani, lovit de buldozer. Acuza dureri la membrul inferior stang si prezenta o hemoragie mica la nivelul organelor genitale. A fost transportat la UPU pentru mai multe investigatii”, a declarat Andrei Boga de la SMURD Maramures.

Matusa copilului, aflata si ea pe rampa, a spus ca nu a vazut cum s-a petrecut totul, pentru ca era in alta parte. “Si eu eram acolo pe rampa dar n-am vazut nimic ca eram deasupra. Copilul era ascuns intre gunoaie”, a spus femeia. Ea l-a anuntat insa pe tatal copilului, care este chiar angajat la Drusal si care, de asemenea, se afla la rampa. Barbatul s-a ferit sa faca vreo declaratie, precizand ca a venit la spital sa vada daca baiatul e bine. Intr-un suflet a venit la spital si mama minorului, care a spus ca nu a fost de acord ca baiatul sa lucreze pe rampa.

“L-au dus dupa fiere si doze… L-au dus tiganii. Si eu i-am tot zis sa nu mearga. Acum, ca s-o intamplat, nu-l mai las la rampa. Pe autobuz am aflat de la lume ca poate ca n-are manuri si din astea si am inceput sa strig. Amu’ l-oi aduce acasa, ca stau la bloc, nu pe Craica”, a declarat mama baiatului.

O ancheta a fost deschisa dupa accident, iar politistii trebuie sa lamureasca ce cauta copilul pe rampa si de ce era nesupravegheat. De asemenea, pentru eveniment va raspunde si soferul buldozerului, care a fost deja audiat. Nu este primul caz de acest fel care are loc pe rampa de gunoi, cel mai recent avand loc in 2008, cand o femeie a fost prinsa sub rotile unei masini de salubrizare.

“Am fost anuntati de catre personalul de la rampa de gunoi, respectiv un buldozerist, ca la o manevra de mers inapoi a fost accidentata o persoana care nu avea ce cauta acolo, care dormea sub o gramada de cartoane. Persoana respectiva nu era angajat al nostru. Se pare ca acea persoana consuma acele droguri din punga. A fost alungat chiar si aseara de doua ori de echipaje ale Politiei Ecologice. De cate ori apare un echipaj fuge de acolo, dispare. Nu stiu ce avea de cautat acolo pentru ca nu realiza nicio activitate ci dimpotriva, dormea”, a declarat directorul societatii Drusal, Ioan Cardos.

In afara cercetarii efectuate de politisti, o ancheta interna se va desfasura si in cadrul societatii de salubrizare. Angajatul care l-a lovit pe baiat, precum si cei care administreaza rampa urmeaza sa raspunda si in fata superiorilor, responsabilii cu protectia muncii avand obligatia sa intocmeasca un raport.
Sursa: Anca Popescu