Actualitate Comunitate

Tânărul mort în incendiul de la Sighetu Marmaţiei, înmormântat pe cheltuiala Bisericii

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului şterge o lacrimă de pe faţa îndurerată a Mariei Şofineţ, sigheteanca a cărui fiu a ars de viu într-un incendiu petrecut sâmbăta trecută. Înduioşaţi de povestea mamei văduve care a rămas fără nimic, reprezentanţii Episcopiei au decis să-i dea o mână de ajutor femeii.

“Nicio mamă nu ar trebui să-şi îngroape copilul, iar cazul de la Sighetu Marmaţiei a atins o coardă sensibilă în sufletele noastre ale tuturor. La iniţiativa Prea Sfinţitului Părinte Iustin, Biserica Ortodoxă Română a venit în ajutorul mamei care îşi conduce fiul pe ultimul drum. Ne-am ocupat de locul de veci, de sicriu, de toate cele necesare pentru o înmormântare creştinească”, a precizat Arhim. Ioachim Tomoiagă,  consilier social-filantropic şi misionar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

Sâmbăta trecută fiul Mariei Șofineț a fost găsit carbonizat de pompieri după ce casa de pe Strada Trandafirilor în care aceștia locuiau a luat foc. Cadavrul bărbatului a fost transportat la morgă iar femeia a rămas pe drumuri, nevoită să se adăpostească pe la vecini și cunoștințe. A rămas fără nimic şi nu a avut nici măcar bani să-şi ia băiatul de morgă pentru a-l înmormânta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *