112

“Rescue 4×4” ajutorul pe care îl poate primi orice şofer care a rămas înzăpezit

Rescue 4×4 este un serviciu public gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență. În același timp, Rescue 4×4 este o platformă de sine stătătoare ce dorește să îi pună în legatură pe cei ce au avea nevoie de asistență cu comunitatea pasionaților de off-road din România.

“Membrii Rescue 4×4 sunt înscriși voluntar în sistem, așadar platforma nu asigură un timp de raspuns din partea acestora sau intervenția acestora. Platforma nu este un înlocuitor al instituțiilor dedicate situațiilor de urgență sau 112. Încurajăm apelerea 112 în cazul în care incidentul este urgent, sunt victime sau exista riscuri iminente”, spun reprezentanţii grupului.

Cum funcţionează

Pentru a beneficia de ajutor în caz de nevoie trebuie să fi înscris ca membru, lucru care se face gratuit. În Maramureş sunt deja 31 de astfel de voluntari care sunt gata să ajute atunci când sunt anunţaţi.

Dacă ești într-o situație în care te-ai trezit blocat în pădure sau pe un câmp, completezi un formular de pe site-ul Rescue 4×4 și te asiguri că ai oferit informații cât mai detaliate despre situația ta. Voluntarul care ar putea să te ajute trebuie să știe exact unde ești, așa că trebuie să te asiguri că ai serviciile de locație activate pe telefon și că browser-ul tău va permite accesarea acestora pentru a permite localizarea precisă a celui care are nevoie de asistență.

“Odată ce ai solicitat ajutor, rămâi în zona în care erai când ai raportat incidentul și păstrează-ți calmul. Vei fi contactat de membrii Rescue 4×4 pentru a te informa cine va veni să te ajute și pentru a afla mai multe informații despre situația ta și vei vedea și lista membrilor Rescue 4×4 care au primit notificare cu privire la incidentul tău.

Dacă ai aflat că vine o mașină spre tine și aceasta poate să remedieze problema, poți să contactezi ceilalți membri care au primit notificarea și să le comunici acest lucru. Cu alte cuvinte, gândește-te dacă ai neapărată nevoie de ajutor și apelează la ei dacă ești convins că ești într-o situație în care mașina ta trebuie tractată din noroi, nisip, zăpadă sau altă formă de teren accidentat”, sunt indicaţiile pentru membrii grupului şi pentru cei care au nevoie de ajutor.

Rescue 4×4 a căpătat personalitate juridică în martie 2017 prin înființarea Asociației Salvatorilor Voluntari 4×4 prin coroborarea inițiativei fondatorului platformei Rescue4x4.ro și a membrilor cofondatori ai asociației.

 

Sursa foto: 4x4adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *