Comunitate

FUZIUNE – Contractul dintre Universitatea de Nord si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, semnat la inceputul lui 2012 (VIDEO)

Universitatea de Nord (c) eMM.roVezi VIDEO
E oficial. In urma cu doar cateva zile, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a aprobat fuziunea dintre Universitatea de Nord din Baia Mare si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Conform rectorului universitatii baimarene, Dan Calin Peter, contractul dintre cele doua institutii de invatamant superior ar urma sa fie semnat la inceputul anului viitor. Vestea a starnit ingrijorare printre multi studenti baimareni, care nu stiu ce efecte va avea fuziunea asupra studiilor lor.

Delegatii din cadrul ambelor universitati se vor intalni saptamanal, pentru a stabili detaliile fuziunii dintre cele doua institutii de invatamant. Carta universitatii, structura sau numarul de locuri sunt doar cateva dintre subiectele ce vor trebui discutate. Potrivit responsabililor Universitatii de Nord, cel mai probabil, contractul va fi semnat in prima saptamana a anului 2012.

„Intr-adevar, ministrul Educatiei si-a dat acordul cu privire la fuziune, dar pentru noi mai sunt o mie de pasi de facut. Va trebui ca, saptamanal, sa ne intalnim cu cei de la Cluj, pentru a stabili toate detaliile, iar in primele zile ale anului 2012, vom semna contractul de fuziune”, a explicat, pentru eMaramures, rectorul Universitatii de Nord, Dan Calin Peter.

De cealalta parte, multi dintre studentii Universitatii de Nord sunt ingrijorati pentru ca nu stiu ce implicatii are fuziunea pentru ei. Multi considera insa ca faptul ca pe diploma va scrie Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca le va aduce beneficii.

Am auzit despre fuziune, dar nu stiu ce sa zic…Probabil ca o sa fie mai bine din punct de vedere al universitatii. Noi vom termina cu o diploma de Cluj-Napoca”, a spus Catalin Bucur.

„Nu cred ca vom primi mai multi bani. Totul o sa fie ca inainte, numai ca o sa scrie facultatea de cluj pe diploma noastra”, a opinat Mihai Balaj.

Reprezentanti din cadrul conducerii ambelor universitati au aratat ca fuziunea va aduce doar beneficii, dand exemplul altor universitati tehnice din strainatate care au in componenta facultati de filologie sau teatru. Desi contractul de fuziune va fi semnat in aproape doua luni, schimbarea va intra in vigoare cel mai devreme incepand cu anul universitar 2012-2013.
Sursa: Gabriela Kuhajda