Actualitate

Explicaţia HALUCINANTĂ dată de Prefectura Maramureş. Au numit poluarea de pe Săsar “eveniment de calitate”

Prefectura Maramureş a transmis presei, la mai bine de 24 de ore de la incident şi un punct de vedere oficial.  În ciuda faptului că apele râului au fost de culoarea sângelui, în documentul transmis presei, incidentul a fost numit “eveniment de calitate”.

Vă redăm integral textul transmis de Instituţia Prefectului Maramureş:

“În după amiază zilei de 8 ianuarie a.c., a fost înregistrat un eveniment de calitate pe râul Săsar. Evenimentul a fost generat de evacuări de debite în suspensie provenite de la tunelul minier Cavnic – Șuior – Baia Sprie.

Acest eveniment se înregistrează cu o frecvență de 3-5 ori pe an, in cele precedente nu s-a înregistrat impact asupra acva-faunei.

Efectul vizual asupra apei râului Săsar a fost de colorare în nuanțe gălbui-ocru, care a fost în continuă estompare până s-a ajuns la culoarea naturală a râului (poza 1 și poza 2), conform informațiilor primite de la specialiști.

Au fost prelevate probe de apă, din secțiunile caracteristice, rezultatele acestora evidențiindu-se in buletinele de analiza.

     S-a urmărit evoluția evenimentului de calitate pe râul Săsar, inclusiv aval de confluența cu râul Lăpuș, unde nu a fost sesizate modificări ale apei și nici efecte asupra acva-faunei.

Față de evenimentele de calitate anterioare, rezultatele analizelor de laborator indică valori sub cele înregistrare”, se arată în document.

Deşi în textul transmis presei se vorbeşte despre “evenimente anterioare”, nu există un termen de comaparţie clar, nici valori fixe ale analizelor efectuate. Mai mult, sunt ataşate şi două fotografii ale Râului Săsar, unua dintre ele făcută cel mai probabil în cursul zilei de marţi, la ore bune după viitura de apă poluată.

Vă reamintim că în cursul zilei de luni, 8 ianuarie, apele Râului Săsar au curs timp de zeci de minute într-o culoare roşie accentuată.

3 Responses

  1. Normal ca se numeste un eveniment de calitate. Este vorba de calitatea apei care era scazuta nu ca ar fi un eveniment de calitate ridicata dar voi sunteti niste incapabili sa intelegeti anumite aspecte si sariti ca arsi.
    NU sustin poluarea mai ales a apelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *