Actualitate

ZIUA SCRIITORULUI – Prima editie baimareana a Zilei Scriitorului are loc maine, 22 iunie

Premii literare (C) eMaramures.roScriitorii din Baia Mare vor fi sarbatoriti maine, 22 iunie, in cadrul unui eveniment special dedicat literaturii. Manifestarile vor debuta la ora 10.00, in sala Europa a Primariei Baia Mare, si se vor desfasura pe doua etape. Pe de-o parte va fi celebrata Ziua Scriitorului, actiune aflata la prima editie in municipiu, in cadrul careia vor fi acordate mai multe premii, iar pe de alta parte se va marca editia a VII-a a Zilelor Revistei Nord Literar.

Festivitatea de deschidere a Zilei Scriitorului e programata pentru ora 11.00, in prezenta oficialilor primariei. Vor fi decernate titlurile “Scriitorul anului 2012” si “Marele premiu pentru literatura”, dupa care, la ora 12.00, vor fi acordate premiile revistei Nord Literar.

Ziua baimareana a scriitorului este contestata de catre reprezentantii filialei Maramures a Ligii Scriitorilor din Romania. Acestia au aratat ca acordarea premiilor ar fi discriminatorie si ca sistemul avut in vedere pentru desemnarea castigatorilor se bazeaza pe concepte vagi.

Cele doua evenimente de maine sunt organizate de Primaria Baia Mare, Asociatia baimareana a Scriitorilor, Reprezentanta pentru Maramures a Uniunii Scriitorilor si Revista Nord Literar.

CITESTE SI:
* PROTEST LITERAR – “In Baia Mare se dau si se iau premii doar cu buletinul”, reclama liga scriitorilor
Sursa: eMM.ro