Administratie

ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI – Sala de sport moderna pentru elevii Scolii cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir” din Baia Mare. Suprafata de joc a fost astazi inaugurata de primarul Catalin Chereches care a fost luat cu asalt de sute de copii (VIDEO)

Vezi VIDEO
Scoala cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir” din Baia Mare are, incepand de astazi, 5 octombrie, o noua sala de sport. In urma finantarii din partea Administratiei Publice Locale a municipiului Baia Mare, suprafata dedicata activitatilor sportive a devenit una moderna, cu dotari de ultima generatie. Prin investitiile demarate, sala de sport a suferit reparatii capitale astfel incat, astazi, aceasta detine o pardosea noua si toate elementele necesare pentru desfasurarea in conditii optime a orelor de educatie fizica.

Inaugurarea salii de sport a avut loc astazi, de Ziua Mondiala a Educatiei. Momentul, unul simbolic, a inceput cu intonarea imnului Scolii cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir”.

“Pentru scoala noastra astazi este un eveniment deosebit de important. Odata pentru ca este Ziua Mondiala a Educatiei si, cel mai important lucru, faptul ca inauguram sala de sport dupa efectuarea lucrarilor de reparatii capitale. Lucrarile au fost facute cu investitii din partea Primariei Baia Mare cu participarea directa si nemijlocita a domnului primar Catalin Chereches. Va multumim mult de tot”, a declarat Gavril Pasca, directorul Scolii cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir” din Baia Mare.

La eveniment a participat si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. Acesta a dat lovitura de incepere la meciul de fotbal care s-a desfasurat pentru a marca cum se cuvine aceasta investitie mult asteptata.

“Chiar daca pe unii nu ii intereseaza in tara asta, cred ca trebuie sa ne orientam noi, cei care administram soarta unor comunitati, sa dam o sansa celor tineri sa creasca intr-un mod sanatos, sa fie educati si sa aiba toate conditiile pentru a-si desfasura atat activitatea scolara cat si activitatea extrascolara. Este foarte important pentru orasul nostru sa dam un exemplu de cum trebuie sa arate salile de sport la scoli, de cum trebuie sa isi desfasoare activitatea copiii din orasul nostru si lucrul acesta il facem pentru ca ne dorim sa evoluam. A fost si este pentru mine o prioritate sa investim bani atat in bazele sportive cat si in infrastructura scolara. Este foarte important pentru mine sa dirijez copiii spre sport, spre o viata sanatoasa, indiferent daca acest lucru ii deranjeaza pe unii sau nu. Important este sa facem lucrurile asa cum e bine pentru comunitatea noastra si pentru cei tineri. Ma bucur ca astazi am inaugurat aceasta sala, ma bucur ca astazi aratam ca intr-un cartier important al municipiului Baia Mare, cum e cartierul Garii, pot copiii sa beneficieze de astfel de conditii”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 

Mai mult, primarul Catalin Chereches a indemnat conducerea Scolii cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir” sa lase sala de sport si curtea unitatii de invatamant deschise, pentru a putea fi utilizate de catre toti copiii din cartier.

“Cred ca trebuie sa mergem si la un alt nivel si sa oferim celor tineri, copiilor echipament sportiv si sa oferim tot ce inseamna dotari pentru a face sport in conditiile cele mai bune. Pe de alta parte, imi doresc ca, avand toata infrastructura sportiva la nivelul scolilor bine puse la punct, salile de sport, sa dam de saptamana asta viata si Clubului Sportiv Municipal Minaur Baia Mare in care sa aducem atat copiii talentati pe handbal, volei, baschet dar prin acest club sa putem sa incepem finantarile si pentru echipele de performanta, respectiv echipa de handbal fete, echipa de handbal baieti, echipa de baschet, echipa de volei. Imi doresc foarte mult sa facem si o echipa de volei fete in colaborare cu CSS2 si in felul asta sa avem tot ce inseamna piramida sportiva pusa la punct, atat la nivelul handbalului, cat si la nivelul rugby-ului, fotbalului, voleiului. Sa aratam ca, indiferent de ceea ce isi doresc unii, adica sa nu devenim si sa nu fim un model in tot ceea ce inseamna sport in Romania, noi chiar suntem si chiar luptam pentru acest lucru si chiar, pas cu pas, vom face ca fiecare copil sa indrageasca sportul si prin aceasta sa vada, nu la televizor ci in salile de sport si pe terenurile de sport din Baia Mare, inalta performanta astfel incat sa isi doreasca fiecare sa ofere mai departe performanta. Pentru ca sportul inseamna disciplina, sportul inseamna dorinta de a fi mai bun, sportul inseamna dezvoltarea ambitiei, dezvoltarea curajului, dezvoltarea spiritului de echipa, dezvoltarea respectului fata de cel cu care esti in competitie sau cel care iti este partener intr-o echipa”, a mai adaugat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 

Evenimentul de inaugurare a salii de sport s-a terminat, involuntar, cu o sesiune de autografe acordata de catre primarul Catalin Chereches elevilor care frecventeaza cursurile Scolii cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir”, care pur si simplu l-au inconjurat si au dorit sa dea mana cu el.

Urmatoare sala de sport care va intra in reparatii capitale este cea a Liceului cu Program Sportiv Baia Mare.

Sursa: Simona Vasiac