Comunitate

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului marcată și în Maramureș

Ziua Internationala a Drepturilor Copilului a a fost marcata si in Maramures. In mai multe case de tip familial din structura DGASPC Maramureș au fost organizate activitati interactiv ein cadrul carora s-a discutat depsre drepturile pe care copii le au.

“Copilul, ca persoană, trebuie să se bucure de drepturile și libertățile recunoscute tuturor ființelor umane, dar și de drepturi și libertăți speciale, justificate de vulnerabilitatea și particularitățile vârstei lor. Fiecare copil trebuie să-și cunoască drepturile și să fie informat pentru a evita eventualele situații de abuz. Toți copiii vor să fie fericiți, să învețe și să se joace liberi, să fie iubiți și lipsiți de griji, atât copiii aflați în familiile naturale, cât și cei aflați în familiile substitutive, în instituțiile de protecție a copiilor sau în școli. Sunt drepturile lor și ziua de 20 noiembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului vine să ne reamintească tuturor, părinți sau specialiști care lucrează cu copiii, că trebuie să cunoaștem și să respectăm aceste drepturi – arata reprezentantii DGASPC Maramures.

Reamintim ca pe 20 noiembrie 1989  a fost semnată Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. În România, Convenția ONU a fost ratificată în data de 28 septembrie 1990 , iar prevederile acesteia  au stat la baza elaborării legii privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care se fac cunoscute drepturile și libertățile de care trebuie să se bucure fiecare copil.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *