Actualitate

Ziua Armatei României sărbătorită joi în toată țara. În Baia Mare vor fi manifestări începând cu ora 10:00

Ziua Armatei României este sărbătorită anual în 25 octombrie pentru a marca eliberarea orașului Carei, ultimul colț de pământ românesc, de sub dominația maghiară, în anul 1940. În această zi ne amintim de eroismul și jertfa ostașilor români care au luptat pentru eliberarea pământului țării și pentru reîntregirea neamului românesc.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară dar și țările în care România are acreditați militari, respectiv în bazele militare din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români. În perioada premergătoare zilei de 25 octombrie, în școlile din țară se desfășoară Campania ,,Ziua României în școli” ce constă în expoziţii de tehnică şi echipament militar, concert al Muzicilor militare şi standuri de promovare a carierei militare în rândul elevilor din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a).

Ceremonii militare vor avea loc joi, 25 octombrie, în toate orașele importante ale țării, iar la monumentele eroilor din aceste orașe vor fi depuse coroane de flori în memoria celor care s-au jertfit pentru țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *