Comunicate de presa

ZIUA ARMATEI ROMANE – 71 de ani de la actiunile de eliberare a teritoriului national – 25 octombrie 1944

Ziua de 25 Octombrie – Ziua Armatei Romaniei reprezinta un moment cu valoare de referinta, atat pentru cei care poarta cu onoare si mandrie uniforma militara, cat si pentru intregul nostru popor. Este ziua in care ostasii Armatei Romane au pus capat ocupatiei straine, eliberand ultimele brazde de pamant romanesc.

Armata Romaniei a luat fiinta, s-a transformat in pas cu cerintele vremurilor, a dainuit in timp, depasind obstacole care pareau de netrecut, avand ca temelie de neclintit devotamentul, curajul, cinstea si mandria, puterea de munca si de sacrificiu a bravului ostas roman. Prin semnificatia sa, aceasta zi readuce in memoria noastra, a tuturor, faptele de arme ale bravilor veterani de razboi si ale eroilor cazuti pe campurile de lupta pentru apararea fiintei nationale si a gliei stramosesti.

Momentele relevante ale istoriei Armatei Romaniei vor fi evidentiate printr-o serie de activitati desfasurate in garnizoana Baia Mare intre care se inscriu: adunarea festiva, la Cercul Militar Baia Mare, in 22 octombrie, ora 12.00; expozitia itineranta Eroul necunoscut – simbol al eroismului national, la Cercul Militar in 23 octombrie, expozitie organizata de Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I”, coordonator muzeograf Valeria Balescu; ceremonie militara si religioasa ce se va desfasura la Monumentul Ostasului Roman in 25 octombrie, incepand cu ora 09.30.

Sursa: Batalionul 612 Artilerie Antitanc “Maramures”