Actualitate Comunitate

Zilele Orașului Seini, la a XX-a ediție

Ediția a XX-a a Zilelor Orașului Seini – Cetatea Zynir revine. Evenimentul are loc în perioada 15-16 iulie și este organizat de Primăria orașului Seini, Consiliul Local Seini, Casa Orășenească de Cultură Seini, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Seini, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș .

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, începând cu ora 09:00. Prima activitate din cadrul evenimentului va fi tradiționalul meci de fotbal dintre echipa primăriei și echipa profesorilor, meci care va fi jucat pe terenul sintetic de sport din oraș.

În cursul zilei vor fi organizate competiții de șah, tenis, handbal, dar și o lansare de carte și un vernisaj de pictură. La ora 19:00, la sediul Primăriei, va avea loc primirea invitaților, iar ulterior o depunere de coroane comemorative, la Monumentul Eroilor.

Fanfara ”Stibina” îi va încânta pe oaspeți începând cu ora 20:00, următorii pe listă fiind ”Școala de Rock”, ”Trupa Lymo” și ”Trubadurii din Seini”, conduși de Mircea Patovan. Cel mai așteptat moment muzical al serii va fi cel al cântăreței Antonia, care va cânta începând cu ora 22:00.

Duminică, programul cultural începe de la ora 12:00 cu un regal folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, Nicolae Sabău, Anamaria Cardoș și Florin Gherman. Ulterior va urma festivitatea de premiere a Nunții de Aur ”50 de ani de armonie și înțelegere”, un spectacol interactiv pentru copii ”Celebrăm Seiniul, dansând în stradă”, precum și un show cu Mr. Nicu.

Începând cu ora 19:45 vor urma o serie de concerte prezentate de Petrică Mureșan și Talisman. Trupa Holograf va susține un concert extraordinar, iar la finele programului, participanții la eveniment vor asista la un spectacol de artificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *