Cultura

ZILELE FILMULUI PENTRU COPII – Copiii baimareni pot petrece cateva ore alaturi de Winnie de Plus, Heidi sau Sindbad Marinarul (VIDEO)

Vezi VIDEO
Nerabdatori si entuziasmati s-au aratat micutii veniti la “Zilele Filmului pentru copii” ce a avut loc azi, 25 iunie, la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” din Baia Mare. Editia din acest este una bogata in productii de animatie, ceea ce i-a facut pe copii sa declare ca vor veni zilnic sa vizioneze filmele pregatite special pentru ei. Pentru cei mari, organizatorii au inclus in program si cateva cursuri de limba straina sau matematica gratuite care se vor desfasura pe parcursul a doua luni.

Insotiti de parinti sau bunici, micutii cinefili si-au ocupat locul nu in banci, ci s-au asezat pe scaunele confortabile pentru a petrece cateva ore bune alaturi de personajele lor preferate: Winnie de Plus, Charlie, Sindbad Marinarul sau Heidi. Calatoria in lumea fascinanta a desenelor animate va dura aproximativ doua saptamani.

“Am fost si anul trecut si in alti ani si au fost filme frumoase. In aceasta editie imi doresc sa vad «Pantalonii calatori», pentru ca am citit cartea”, a spus Iulia Roman, una dintre fetitele pasionate de film.

“Vreau sa vin in fiecare zi pentru ca sunt niste filme minunate. Imi propun sa vin si la cursurile gratuite de japoneza, matematica, la toate”, a completat o alta eleva.

Pe langa vizionarea de filme, reprezentantii bibliotecii au anuntat, la deschiderea de astazi, programul cursurilor de limba si matematica puse la dispozitia elevilor- in principal din ciclul gimnazial- care vor sa invete lucruri noi sau sa-si imbunatateasca cunostintele.

“Sunt cursuri gratuite, care au loc in fiecare zi, si sunt tinute de profesori voluntari care au participat la cursuri si anul trecut sau unii care sunt inscrisi de anul acesta. Oferim copiilor cu aceasta ocazie o vacanta mai frumoasa, mai placuta impreuna cu noi”, a aratat Corina Span, sef serviciu Sectie pentru copii.

“Zilele Filmului pentru Copii” se vor desfasura pana in 6 iulie, la Sala de Conferinte a Bibliotecii Judetene, incepand cu ora 10.00.
Sursa: Diana Grad