112

Zi plină pentru salvamontişti. De dimineaţă au primit zeci de apeluri printre care şi din Maramureş

Zi plina plina pentru salvamontisti. În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont, primindu-se nu mai putin de 61 apeluri prin care se solicita interventa de urgență a echipajelor Salvamont , astfel :
– 3 apeluri pentru Salvamont Predeal,2 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin, 9 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 1 apel pentru Salvamont Petroșani,13 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 3 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Gorj, 9 apeluri pentru Salvamont Bușteni, 1 apel pentru Salvamont Harghita, 5 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 2 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 3 apeluri pentru Salvamont Bran, 7 apeluri pentru Salvamont Alba și 2 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Bihor si 1 apel pentru Județul Gorj.

De asemenea s-au mai primit alte 35 apeluri prin care se solicitau informații despre zona montană.

“Numarul, îngrijorător de mare, de interventii Salvamont din ultima saptamana , ne determină să vă sfătuim să schiaţi responsabil, cu echipament corespunzător, adaptat stilului si nivelului dumneavoastră, cu o conduită preventivă faţă de cei din jur. Noul strat de zăpadă îi poate îndemna pe iubitorii schiului offpiste la noi provocări, dar aceştia trebuie să îşi aleagă cu grijă pantele şi liniile de coborâre, să facă un test al zăpezii şi să aibă asupra lor kitul de avalanşă”. spun salvatorii montani.

În aceste zile, ca în toate perioadele de vârf ale sezonului turistic de iarnă, un număr de circa 400 de salvamontişti se vor afla la datorie şi alături de dumneavoastra, în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în zonele de practicare a sporturilor de iarnă, în punctele medicale şi de intervenţie din cca 90 de posturi şi baze salvamont, astfel încât să se reuşească intervenţia cu operativitate în situaţia producerii de accidente.

Echipele Salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale, pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Salvamontişti , alături de salvatorii ISU , Ambulanţă-SMURD-Heli, sunt şi vor fi întotdeauna alături de dumneavoastra !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *