Religie

Zi însemnată în Biserica Romano-Catolică. Este Miercurea Cenuşii, dată ce marchează începutul Postului Paştelui

Zi însemnată în Biserica Romano-Catolică. Credincioşii intră de miercuri, 14 februarie, în Postul Paştelui cu o zi aparte. Miercurea Cenuşii marchează începutul postului şi în chiar dacă nu este vorba despre o sărbătoare obligatorie, bisericile vor fi pline de credincioşi. Postul durează 40 de zile, cu excepţia duminicilor şi este probabil cel mai aspru post de peste an.

În biserici va fi binecuvântată  cenuşa care va fi pusă, în mod simbolic, pe capul credincioşilor, în timpul Liturghiei. Gestul aminteşte credincioşilor că sunt muritori şi păcătoşi şi este însoţit de cuvintele preotului “Converteşte-te şi crede în evanghelie!”.

În Biserica Romano-Catolică postul nu este la fel de sever precum în alte religii. Credincioşii pot consuma orice aliment, fiind interzis doar consumul cărnii. Se pune însă un mare accent pe partea spirituală a acestei perioade.

Preoţii vor pune accentul pe postul interior, pe rugăciune, pe abţinerea de la păcat. Aceştia spun că este un post al inimii, o perioadă în care credincioşii trebuie să facă acte caritabile, vizite la bolnavi, orfelinate, azile, şi sunt încurajaţi să facă donaţii pentru cei în nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *