Comunitate eveniment

Zetea şi Cherecheş au bătut palma pentru realizarea în Baia Mare a Centrului Naţional Sportiv. Înţelegerea s-a făcut în prezenţa Ministrului Tineretului şi Sportului

Ioana Bran, Ministrul Tineretului şi Sportului a fost prezent sâmbătă, 17 februarie în Baia Mare. Demnitarul a venit în municipiul de pe Săsar însoţită de Cosmin Butuza, Secretar de Stat cu atribuții în domeniul Sportului, reprezentant al Maramureşului în minister şi după discuţii aplicate cu primarul municipiului Cătălin Cherecheş şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Gabriel Zetea, a vizitat principalele obiective de infrastructură sportive din oraş.

În cadrul întâlnirilor avute, Ioana Bran a discutat cu reprezentanţii administraţiei publice locale  şi judeţene despre problemele de infrastructură sportivă, dar şi despre proiectele care vizează titlul municipiului Baia Mare de Capitală a Tineretului în România 2018.

Un punct foarte important de pe agendă au reprezentat-o discuţiile care vizează  înfiinţarea Complexului Naţional Sportiv în Baia Mare, un obiectiv asumat deja de către municipalitatea băimăreană, dar şi de către cea judeţeană.

Alegerea municipiului Baia Mare pentru înfiinţarea unui Complex Sportiv Naţional (CNS) în Baia Mare nu este întâmplătoare. Municipiul este cunoscut la nivel national şi international pentru zecile de sportive de talie mondială care au plecat de aici şi ar reuni mii de tineri sportivi din  partea de nord a ţării care doresc să facă performanţă.

 

“Baia Mare este un oraş cu tradiţie în sport atât la handbal, fiind recunoscut ca prima Capitală a handbalului românesc, cât şi la rugby, volei, înot sau la alte ramuri sportive. În Baia Mare, dorinţa de a susţine şi de a dezvolta sportul de performanţă este una foarte mare. Trebuie să ţinem cont că, în partea de nord a ţării nu există niciun CSN în acest moment, iar în Maramureş am găsit toată susţinerea şi deschidera necesară, atât Primăriei Baia Mare cât şi din partea Consiliului Judeţean”, a spus Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.

 

 

 

Demersurile pentru înfiinţarea unui Centru Sportiv Naţional în Baia Mare au fost demarate deja iar înfiinţarea lui va susţine dezvoltarea sportului de performanţă prin asigurarea condiţiilor optime de pregătire pentru sportivi. Aceştia vor beneficia în Baia Mare de utilităţi pe care le au la dispoziţie loturile naţionale şi olimpice, deci implicit acestea ar putea să se pregătească la noi în oraş.

În cadrul Complexului se vor putea organiza competiţii de rang international, municipiul Baia Mare fiind astfel pus pe harta competiţională naţională şi internaţională.
Un mare plus al acestui Complex ar fi că oferă sportivilor din judeţ condiţii optime de pregătire chiar la ei acasă.

 

“Acest Complex Sportiv Naţional o să aparţină băimărenilor şi maramureşenilor, sportivilor locali cu scopul de a le crea, acasă, condiţiile necesare unei bune pregătiri sportive, o condiţie vitală pentru a obţine performanţă. Dorim, totodată, ca pe aceşti sportivi să îi facem ambasadori ai Maramureşului şi ai Băii Mari peste tot în lume”, a mai spus Cosmin Butuza.

Potrivit proiectului, CNS Baia Mare va fi unul dintre cele mai complexe şi mai performante centre naţionale care, pe lângă Sala Polivalentă ” Lascăr Pană” şi Baza de Atletism va reuni sub aceeaşi umbrelă şi Bazinele de înot, cel acoperit şi cel în aer liber,  Terenul de Rugby şi un Centru Medical de Refacere Sportivă, la care se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. Pe lângă acestea se are în plan şi deschiderea unei Baze de pregătire de Kaiac-Canoe, sport care are tradiţie în municipiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *