Politica

ZEFLEMEA POLITICA – Mircea Man, “constrans” de consilierii USL sa devina reprezentantul romilor (VIDEO)

 Mircea Man, consilier judetean PDL (c) eMM.ro
 Mircea Man, intre consilieri (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Maramures a fost luat in tarbaca astazi, 13 iulie, de catre pesedistii si liberalii care detin acum majoritatea in forul administrativ. Vechii lui opozanti din plen l-au indemnat, in timpul sedintei de la amiaza, sa ia in atentie problemele romilor maramureseni. Pentru ca Mircea Man s-a opus unei asemenea idei, uselistii au insistat pana cand fostul sef al consiliului a acceptat sa candideze pentru o astfel de pozitie.

Alesii maramureseni au facut haz pe tot parcursul procedurilor pentru desemnarea reprezentantului din grupul de lucru mixt destinat entincilor romi. Consilierul liberal Marinel Kovacs a fost cel care l-a recomandat pe democrat-liberalul Mircea Man pentru functie. El a facut referire la vizita pe care fostul presedinte a avut-o, anul trecut, in mijlocul unor comunitati de romi din Franta, subliniind ca prezenta sa in randul etnicilor de peste hotare il recomanda pentru functia din grupul de analiza.

Refuzul lui Man a fost intampinat cu vociferari din partea pesedistului Anton Rohian. Chiar daca pentru activitatea destinata etnicilor romi s-a inscris si fostul subrefect Gyongyike Bondi, social-democratul a insistat ca fostul sef al administratiei sa isi depuna si el candidatura. „Avand in vedere ca simte ca se apropie referendumul, e o sansa pentru dansul. Eu nu cred ca e bine ce face dansul, apropo de referendum. Eu cred ca e o mare sansa de a se afirma in aceasta comunitate”, a motivat Rohian.

Replicile din plen l-au convins pe Mircea Man sa intre in joc. „Nu ma retrag atunci”, a concluzionat el, ironic, starnind rasetele alesilor. Implicarea nu l-a scapat insa de ironii, pentru ca rezultatul votului nu l-a favorizat iar uselistii au speculat imediat ca ar fi vorba de „nenoroc”. „In urma numararii buletinelor, rezultatul e: Mircea Man – 8 voturi si Gyongyike Bondi – 23. Nimic nu-ti iese Mircea! Eu chiar doream sa te duci in grupul asta de lucru cu romii”, a mai glumit, la randul sau, pesedistul Gheorghe Simon, care a fost presedintele comisiei de validare.
Sursa: Camelia Tocaci