112 Externe

Zeci de muncitori români, exploataţi în ferme agricole din Italia – video

foto pixabay

Patru fermieri italieni au fost arestaţi la Ragusa, în Sicilia, iar alţi patru sunt cercetaţi în stare de libertate, fiind acuzaţi că au exploatat zeci de muncitori români, africani, dar şi italieni pe câmpurile şi serele din Vittoria. În urma unui control întins pe o perioadă de două săptămâni.


Nu mai puţin de şapte ferme agricole au fost verificate de carabinieri, oamenii legii găsind 66 de muncitori care lucrau şi erau cazaţi în condiţii inumane.

8 italieni, 32 de români, 14 tunisieni, 2 algerieni, 6 muncitori din Gambia și 4 senegalezi, în total 45 de bărbaţi şi 21 de femei.

Anchetatorii au descoperit cazuri de o gravitate fără precedent, scrie Observator.

Toţi erau exploataţi la limita sclaviei şi forţaţi să lucreze fără echipament de protecție şi să trăiască în condiţii mizere, în clădiri dărăpănate, fără toalete şi fără să aibă acces la servicii medicale. Multora dintre ei, pentru a li se permite să locuiască în aşa zisele locuinţe, li se cereau chirie 2 euro pe zi, relatează ragusah24.it.

Asta, în condiţiile în care conaţionalii noştri erau plăţiţi la „negru”, cu 3-4 euro pentru fiecare oră muncită în fermă, umiliţi şi, de multe ori, bătuţi.

Pentru abuzurile descoperite, patru italieni au fost arestaţi. alţi patru fiind cercetaţi în stare de libertate.

sursa ObservatorTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *