Comunitate

Zeci de localităţi din Maramureş primesc bani pentru investiţii

Zeci de localităţi din Maramureş primesc bani pentru finanţarea proiectelor care vizează modernizări de reţele stradale, investiţii la aducţiuni de apă, sau modernizări şi dotari pentru unităţi de învăţământ.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Public şi Fondurilor Europene a publicat lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală în perioada 2017-2020. Potrivit acesteia în judeţul nostru nu mai puţin de 161 de obiective de investiţii primesc finanţare.

În cele mai multe dintre cazuri este vorba despre proiecte care vizează reabilitarea sau modernizarea de şcoli şi grădiniţe. În ierarhie urmează reabilitarea drumurilor şi străzilor, precum şi investiţiile în sistemel de alimentare cu a localităţilor

Finanţare au primit şi proiectele care vizează unele dintre drumurile judeţului Maramureş. Este vorba despre reabilitare DJ 186 sector Bârsana (DJ185) – Strâmtură-Rozavlea-Şieu-Bogdan Vodă-Dragomireşti-Săliştea de Sus-Sacel, DJ186 sector Vadu Izei (DN18)-Onceşti-Năneşti-Bârsana şi DJ187, Leordina (DN18) -Ruscova-Repedea-Poienile de sub Munte.

Valoarea finanţărilor aprobate, se ridică la peste 715 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *