Actualitate

Zăpadă frământată în Pasul Prislop și la Cavnic

La această oră avem 0 grade la Târgu Lăpuș, Borșa și Cavnic, 1 grad în Baia Mare, Sighetu Marmației, Ocna Șugatag, Petrova și Viseu de Sus. În ceea ce privește circulația rutieră pe sectoarele de drumuri din județ, aceasta se desfășoară în condiții de iarnă. Nu au fost semnalate probleme in traficul rutier, datorita condițiilor meteorologice. Zăpadă frământată se găsește pe DN 18, în Pasul Prislop, pe sectorul de drum județean de la Cavnic, respectiv Valea Neagră.

Grosimea stratului de zăpadă măsura 50 cm la Băiuț, 44 cm la Cavnic, 35 cm la Firiza, 30 cm în Baia Borșa, 26 cm în Poiana Borșa și la Vf. Iezer, 24 cm la Coroieni, 23 cm la Groșii Țibleșului, 21 cm la Mara, 16 cm la Ocna Șugatag sau 15 cm la Targu Lapus.

Comitetul Județen pentru Situații de Urgență a anunțat că debitele și nivelurile cursurilor de apă din Maramureș au fost variabile. Nu au fost semnalate probleme.Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

„Toate localitatile din judet sunt alimentate cu energie electrica. Cetatenii sau persoanele juridice care se confrunta cu dificultati in trafic din cauza conditiilor meteorologice sau alte probleme generate de producerea unei situatii de urgenta sunt rugati sa apeleze numarul unic de apeluri de urgenta 112„, au anunțat autoritățile județene.

Vremea rămâne și astăzi închisă. Cerul va fi mai mult noros. Local, indeosebi in cursul nopții, vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări îndeosebi la munte, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 și 5 grade, iar cele minime intre -2 si 1 grad. Izolat se va semnala ceata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *