Vremea

Vremea se încălzeşte în toată țara, iar temperaturile revin la valori pozitive

România a fost cel mai grav lovită de valul de ger în ultimele zile, însă meteorologii au vești bune. Vremea se va încălzi la începutul lunii decembrie, iar temperaturile vor reveni la valori pozitive, în aproape toată țara.

 

Pe tot parcursul lunii decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și la munte, iar în extremitatea sudică a țării acestea se vor situa ușor sub cele normale. În restul teritoriului, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice la această dată.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în săptămâna 3-10 decembrie vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul teritoriului. În restul țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

A doua săptămână din decembrie aduce temperaturi în jurul mediilor normale pentru această perioadă, ușor mai ridicate în vestul, nord-vestul și centrul țării.

Temperaturile vor crește peste media acestei perioade înaintea Crăciunului, până în apropiere de Anul Nou, în toată țara. Mai cald va fi în vestul țării, dar și în Dobrogea, unde temperaturile se vor situa între 0 și 4 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *