Vremea

Vremea 10 ianuarie. Ninsori, lapoviţă şi ger în următoarele două zile

Vremea pe 10 ianuarie este foarte rece şi va ninge sau va fi lapoviţă în multe regiuni ale ţării. Prognoza meteo anunţă precipitaţii timp de două zile, iar temperaturile sunt în scădere, încât vineri vor fi minime de minus 17 grade. În Bucureşti, joi, va fi maximum 1 grad ziua.

Noaptea de miercuri spre joi: Vremea va fi în general închisă, iar aria precipitaţiilor se va extinde dinspre regiunile sud-vestice, astfel că se vor semnala şi în sud, centru, est şi numai izolat în rest. Acestea vor fi mixte în Dobrogea, sud-estul şi estul Munteniei şi trecător în extremitatea sudică a Moldovei, determinând apariţia poleiului. În celelalte zone vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă. Temperaturile minime, mai ridicate decât în noaptea precedentă, se vor situa, în general, între -13 şi 3 grade.

Joi, vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În Dobrogea vor fi mai ales ploi ziua şi lapoviţe sau ninsori în cursul nopţii. În sudul şi estul Munteniei, precum şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza apariţia poleiului. În celelalte regiuni va ninge şi va continua să se depună strat nou de zăpadă, mai consistent în Moldova, însă trecător, în prima parte a intervalului, va fi şi ninsoare umedă sau lapoviţă.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15…20 l/mp local în est şi sud-est şi izolat în sud. Vântul va avea temporar intensificări în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 60…65 km/h, pe crestele montane şi în Moldova viscolind ninsoarea, dar şi pe litoral. Prognoza meteo estimează temperaturi maxime care se vor încadra între -6 şi 7 grade, iar cele minime între -9…-8 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 1…2 grade pe litoral. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului.
Sâmbătă se restrâng ninsorile, dar vremea va fi rece, geroasă dimineaţa cu precădere în nord-est şi izolat în centru, iar noaptea în sud-est şi în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi noros în regiunile intracarpatice şi la munte, unde local şi temporar va ninge slab, în timp ce, în restul teritoriului, va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în nord-est, unde doar pe spaţii mici, trecător se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli, conform ANM.

Vântul va avea intensificări la munte cu viteze mai mari pe creste unde va spulbera zăpada şi viscoli ninsoarea, dar temporar şi la cote mult mai reduse, local şi în sudul şi pe arii mai restrânse în nord-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime între -11 şi -2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *