Vremea

Vreme neobișnuit de caldă azi în toată țara. Ce prognozează meteorologii până duminică

Joi o să avem soare şi vreme neobişnuit de caldă în toată ţara. Temperaturile ajung la 20 de grade în vest, dar pe litoral va fi mai frig, se vor înregistra în jur de 9 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim cer senin şi atmosferă plăcută. Se domoleşte vântul, însă pe litoral va fi mai răcoare decât ieri. Temperaturile se menţin ridicate în zona Bărăganului.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme frumoasă, foarte puţini nori şi un vânt destul de liniştit. Va fi mai cald decât în mod obişnuit: după prânz, termometrele vor indica 13-14 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, după o dimineaţă rece, amiaza ne-aduce atmosferă însorită şi temperaturi în creştere. Maximele ajung pe la 13 grade şi urmează o noapte mai plăcută decât ultima, cu minime de 4-5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea se încălzeşte simțitor. Temperaturile câştigă 5-6 grade faţă de ieri; norii vor fi rari pe timpul zilei, dar se înmulţesc după lăsarea nopţii, iar vântul devine tot mai insistent.

Şi în ţinuturile vestice se porneşte vântul şi aduce un aer mai cald. Pe aici se vor înregistra cele mai ridicate valori, de 19-20 de grade; vom avea o zi foarte frumoasă, iar noaptea temperaturile se vor opri pe la 8-9 grade.

Se încălzeşte în centrul României, pe unde dimineaţa este destul de frig, mai ales în zona depresionară. Amiaza ne-aduce însă valori mult mai ridicate decât ar fi normal, atmosfera însorită şi până la 16 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută, însă vremea se păstrează caldă pentru acest moment al anului. Norii apar sporadic, doar vântul se înteţeşte din când în când.

Vreme caldă şi frumoasă găsim şi în sudul ţării. Cerul va fi mai mult senin, vântul, domol, iar maximele vor ajunge pe la 16-17 grade.

În Bucureşti, astăzi vremea va fi caldă, avem valori de aprilie, atmosfera însorită şi un vânt paşnic. Urmează o noapte liniştită şi mai caldă decât noaptea trecută. Minima ajunge pe la 5 grade.

La munte se încălzeşte simţitor şi vremea frumoasă cuprinde toate masivele. Vântul continua să sufle cu putere în zonele de creastă, iar după lăsarea nopţii apar ceva înnorări prin Munţii Apuseni.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Vineri se încălzeşte şi mai tare. Maximele tind spre 20 de grade în majoritatea zonelor, iar prin jumătatea nordică se adună norii. Ceva ploi aşteptam în vest şi nord-vest, iar în noaptea următoare, instabilitatea şi ploile se extind. Vântul rămâne activ la munte, în nord-vest şi pe litoral, iar nivelul presiunii atmosferice se menţine la aceleaşi valori.

Şi sâmbăta va fi foarte cald, mai ales în ţinuturile sudice şi sud-estice. O răcorire percepem în vest, centru şi nord, pe unde va ploua local. În rest, vreme frumoasă şi vânt activ.

Duminică, temperaturile mai scad puţin, dar chiar şi aşa o să avem vreme caldă pentru o zi de martie. Atmosfera va fi închisă, vântul se înteţeşte, iar spre seară vin alte ploi în vest, centru şi nord. La munte domină lapoviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *