Politica

VOT TURISTIC – Prefectul a cerut o sectie suplimentara de vot la Ocna Sugatag si buletine in plus pentru… turisti

Turistii sunt in centrul atentiei pentru cei care se ocupa de organizarea referendumului. Autoritatile din Maramures au cerut suplimentarea sectiilor de votare din comuna Ocna Sugatag, pe motiv ca numarul celor prezenti in statiune, pe 29 iulie, va fi mare. Aceeasi strategie a fost aplicata si pe litoral, unde s-au solicitat cateva zeci de sectii in plus pentru cei aflati in vacanta.

Reprezentantii Institutiei Prefectului au aratat ca inclusiv buletinele de vot vor fi mai multe la Ocna, pentru a exista garantia ca nimeni nu ramane pe dinafara daca vrea sa isi exprime optiunea pe tema referendumului.

“In statiunea balneoclimaterica Ocna Sugatag sunt doua zone turistice: una in zona Bailor Vechi, iar o alta in zona strandului. Am fost astazi in localitate si am avut discutii, cu primarul Mihai Ivaszuk, referitoare la infiintarea unei sectii suplimentare in comuna. Am luat in considerare prezenta unui numar mai mare de turisti in ziua desfasuarii procesului electoral si am dispus masurile necesare pentru suplimentarea cabinelor de vot, respectiv a buletinelor de vot pentru a asigura si permite alegatorilor cu drept de vot sa isi exprime optiunile electorale in cele mai bune conditii”, a precizat prefectul Sorin Rednic.

Pentru a se asigura ca vor exista suficienti alegatori prezenti la urne in 29 iulie, liderii USL incearca in aceste zile sa schimbe si programul de votare. La Bucuresti se discuta, dupa cum au aratat parlamentarii maramureseni, despre prelungirea orarului de votare cu trei ore – de la 6.00 la 23.00 -, dar si ideea de a stabili doua zile pentru procesul de consultare publica.
Sursa: Larisa Cordea