Comunitate

VOT PRIMAR – Coada la urne in sectia de votare numarul 32 din Baia Mare (VIDEO)

Vezi VIDEO
Aglomeratie la sectia de votare numarul 32 de la Colegiul Tehnic “C. D. Nenitescu” din Baia Mare, unde sunt arondati alegatorii de pe strazile Electrolizei, Cuprului, Eliberarii, Horea, Luminisului, Phoenix, Postfundus si Sudului. Peste 200 de persoane au votat in aceasta sectie pana la ora 11.00, iar alti zeci de oameni stateau la coada, asteptand sa ajunga la urne. Cei mai multi alegatori au provnit din randul romilor care stau pe strazile Luminisului si Horea.

Daca la majoritatea sectiilor de votare din Baia Mare, prezenta la vot a fost destul de slaba la primele ore ale diminetii, sectia numarul 32 a facut exceptie. La ora 11.00, zeci de oameni s-au inghesuit in fata intrarii. Oamenii au vociferat ca sunt tinuti la usa si nu sunt lasati sa intre pentru a-si exercita dreptul electoral. Jandarmii au fost nevoiti sa intervina pentru a-i tempera pe oameni si pentru a le face loc alegatorilor carora le venise randul la vot.

Si reprezentantii sectiei de votare au recunoscut ca au avut o prezenta foarte buna pana la ora 11.00.”Foarte bine deocamdata, acum cred ca am trecut de 200, ne apropiem de 300 si vad ca e lume multa afara,e foate aglomerat. Avem 2.900 de alegatori, e cea mai incarcata sectie”, a declarat presedintele sectiei de votare numarul 32, Adrian Dobra.

Unii oameni au recunoscut ca au asteptat aproape doua ore pana sa poata vota. ”Vedeti cum stau aici la rand, ar fi trebuit sa fie mai multe cabine. Am venit de la ora 9.00, am stat de acolo de la poarta. Acum e ora 11.00. In tot anul votez”, a marturisit una dintre alegatoare.

La sectia de votare numarul 32 sunt arondate numeroase persoane de etnie roma. Cele mai multe au declarat ca vor sa voteze dimineata ca sa scape de o grija.

”Oamenii trebuie sa mearga in oras, sa-si faca facutele si n-au rabdare sa stea. Sa scape de vot, sa poata merge unde vor cu copii in parc, au de facut si mancare. Am facut ordine sa nu se sfadeasca lumea, sa pot merge si eu sa votez ca trebuie sa merg la serviciu pe noapte. Speram ca cine va iesi ne va baga in seama, sa nu mai fie aceasta discrimare cu tiganii astia ca asa-i mai bine, asteptam un bine, noi din blocul social”, a spus un alt alegator, Ernest.

Reprezentantii BEJ au mai aratat ca la sectia de votare numarul 32, in ciuda aglomeratiei, pana la ora 11.00 nu s-a inregistrat niciun fel de incident.
Sursa: Camelia Tocaci